Helsingborg stad har gjort geospatial data tillgänglig på mapillary.com, där bilder och data finns till anställda och allmänhetens förfogande. Den automatiskt extraherade kartdatan kompletterar stadens befintliga databas och hjälper till att ge en översikt över stadens tillgångar.

Läs mer

Nu har vi nöjet att presentera Spacemetric AB som ny medlem i Geoforum Sverige. Spacemetrics mjukvara Keystone förvandlar stillbilder och video från drönare och satelliter till analysfärdiga produkter med hög fotogrammetrisk kvalitet. Kunderna är sensoroperatörer, integratörer och dataanvändare i många olika samhällssektorer. Bland de svenska kunderna finns Lantmäteriet, Försvarsmakten, Metria, Foran, NMM (SkyEye) och Rymdstyrelsen.

Läs mer

Förra veckan hade Dagens industri en bilaga på tema Smarta städer, där vikten av geodata lyfts fram. Geoforums vd Susanne Nellemann Ek är en av ett tiotal personer som blivit intervjuade. Hon är i gott sällskap med till exempel bostads- och digitaliseringsministern Peter Eriksson, näringsministern Mikael Damberg, Catharina Elmsäter Svärd, vd för Sveriges Byggindustrier och Eva Schelin, vd för IQ Samhällsbyggnad.

Läs mer