Nya fristående distanskurser i QGIS

Utbildningsföretaget Ocellus har tagit fram en grundkurs och fortsättningskurs i programvaran QGIS. Kurserna genomförs helt på distans och passar yrkesverksamma, både nya och erfarna QGIS-användare.

Ocellus är en aktör inom utbildning för geodataområdet som har specialiserat sig på att ta fram utbildningar som svarar på arbetsmarknadens behov av expertis och kompetens. Nu lanserar de två nya kurser riktade mot användare av programvaran QGIS. En grundkurs som leder användaren förbi vanliga hinder och förklarar grundläggande verktyg och metoder som behövs för att bearbeta och analysera geodata. Samt en fördjupningskurs som bygger vidare med mer avancerade tekniker för den erfarne användaren.

– QGIS är en programvara som används mer och mer inom geodata/GIS-industrin och vi vet från erfarenhet att inlärningströskeln kan vara ganska hög. Därför har vi tagit fram en introduktionskurs för nya användare som introducerar de grundläggande funktionerna och verktygen i QGIS. Grundkursen följs upp av en fördjupningskurs för den som vill ta nästa steg, säger Erik Escalier, utbildningsledare på Ocellus.

Kursernas upplägg

Båda kurserna genomförs helt på distans och kan anpassas efter den egna tidsplanen.

  • Grundkurs i QGIS: Introducerar de grundläggande funktionerna och verktygen i QGIS, lämplig för nya användare. Läs mer
  • Fortsättningskurs i QGIS: Fördjupar kunskaperna och introducerar mer avancerade tekniker och användningsområden för erfarna användare. Läs mer

Här finns också en länksamling över öppen data som Ocellus tillhandahåller.

För mer information eller frågor, kontakta Ocellus.


Geoforum förmedlar nyheter från medlemmar och omvärldsbevakning från geodataområdet. Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.