Geoforums mötesplatser inom geodata och digitalisering

Geoforum Sverige arrangerar konferenser, webbinarier och andra mötesplatser för att bidra till erfarenhetsutbyte och öka kunskapen inom geodata och digitalisering. Det handlar till exempel om användning av geodata för datadriven innovation och utveckling, bättre kommunikation genom visualisering och nya metoder för datainsamling och analys – för smart och hållbar samhällsutveckling.

Alla våra mötesplatser har en koppling till något av våra fokusområden:

  • Digital samhällsbyggnadsprocess och smarta hållbara samhällen med hjälp av geodata
  • Öppna geodata för ökad digitalisering och samhällsnytta
  • Ökad kompetens och kunskap inom och genom geodata.

Vi samarbetar ofta med andra organisationer. Hör av dig till oss om du vill föreslå ett samarbete eller delta i en programkommitté för en mötesplats.

Var med och påverka innehållet

Ni medlemmar har möjlighet att påverka vilka ämnen vi ska ta upp på kommande webbinarier. Vad skulle skapa värde för dig och din organisation? Om du har förslag på ämne/talare eller vill vara med och planera innehållet för ett webbinarium är du varmt välkommen att kontakta oss.
 

Kommande mötesplatser

AI-luncher

2 december 2022 samt 27 januari och 10 mars 2023, kl. 12-13, Webbinarium
Arrangörer: AI Arena (Geoforum Sverige, BIM Alliance och Future Position X)

Missa inte våra digitala AI-luncher! Lär dig mer om potentialen med AI, ta del av inspirerande exempel och få verktyg för hur du kan komma igång med AI i din organisation. Datum för kommande luncher är 14 oktober, 11 november och 2 december 2022 samt 27 januari och 10 mars 2023.

AI-luncherna arrangeras av mötesplatsen AI Arena, ett delprojekt inom Smart Built Environments strategiska satsning Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet. AI Arena drivs av Geoforum Sverige, BIM Alliance och Future Position X i samverkan.

Se program och anmäl dig på AI Arenas webbplats

Medlemswebbinarium: Vita områden i kartan
– Har vi den geodata vi behöver för digitaliseringen?

Datum: 16 december, kl. 12-13
Medverkande:
Patrik André, ordförande Geoforum Sverige och Skogsstyrelsen, Marie Larsson, Skogsstyrelsen
Plats: Digitalt/Zoom
Arrangör: Geoforum

Blixtsnabba beslut, självkörande fordon och – i ett större perspektiv – en hållbar utveckling av samhället. Ja, digitalisering med geodata är utan tvekan en av vår tids stora möjligheter. Men hur långt har vi kommit egentligen? Har vi den geodata vi behöver? Vilka är de vita områdena i kartan? 

Genom tretton workshops med 60 experter har Patrik André, Geoforum/Skogsstyrelsen och Marie Larsson, Skogsstyrelsen kartlagt hur geodatatillgången ser ut med tonvikt på skog och landsbygd, och vilken infrastruktur som krävs för en digitaliserad framtid. På det här webbinariet får du, kanske inte alla svar, men inblickar och framtidsspaningar på den utmaning vi står inför.

Läs mer och anmäl dig här

 

> Tidigare genomförda mötesplatser