Geoforums mötesplatser inom geodata och digitalisering

Geoforum Sverige arrangerar konferenser, webbinarier och andra mötesplatser för att bidra till erfarenhetsutbyte och öka kunskapen inom geodata och digitalisering. Det handlar till exempel om användning av geodata för datadriven innovation och utveckling, bättre kommunikation genom visualisering och nya metoder för datainsamling och analys – för smart och hållbar samhällsutveckling.

Alla våra mötesplatser har en koppling till något av våra fokusområden:

  • Digital samhällsbyggnadsprocess och smarta hållbara samhällen med hjälp av geodata
  • Öppna geodata för ökad digitalisering och samhällsnytta
  • Ökad kompetens och kunskap inom och genom geodata.

Vi samarbetar ofta med andra organisationer. Hör av dig till oss om du vill föreslå ett samarbete eller delta i en programkommitté för en mötesplats.

Var med och påverka innehållet

Ni medlemmar har möjlighet att påverka vilka ämnen vi ska ta upp på kommande webbinarier. Vad skulle skapa värde för dig och din organisation? Om du har förslag på ämne/talare eller vill vara med och planera innehållet för ett webbinarium är du varmt välkommen att kontakta oss.

Kommande mötesplatser

 

Arbeta smart inom planering och byggande 2022

4 oktober 2022, heldag
Arrangörer: Geoforum Sverige tillsammans med BIM Alliance
Plats: Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademins konferenscenter, Stockholm

Arbeta smart inom planering och byggande 2022 är en nationell konferens om digital samhällsbyggnadsprocess, som visar på nyttorna och hur långt vi har kommit i digitaliseringen. Mötesplatsen ger dig inspiration, ökad kunskap och kontakter för fortsatt utveckling. Här tar du del av det mest aktuella och en mängd goda exempel på hur ökad kvalitet, effektivitet och hållbarhet nås med nya digitala arbetssätt och ny affärslogik. Konferensen har en särskild inriktning på det goda samarbetet för att få till en helt digital och smart samhällsbyggnadsprocess.

Se programmet och anmäl dig på arbetasmart.nu 

Nordiskt webbinarium om AI inom samhällsbyggnad

10 oktober 2022
Arrangörer: GI Norden (där Geoforum Sverige ingår) tillsammans med AI Arena
Plats: Digitalt

Välkommen på ett webbinarium om hur AI används tillsammans med GIS och geodata i norden. Webbinariet hålls på engelska.

Se programmet och anmäl dig här

AI-luncher

11 november och 2 december 2022, kl. 12-13, Webbinarium
Arrangörer: AI Arena (Geoforum Sverige, BIM Alliance och Future Position X)

Missa inte våra digitala AI-luncher! Lär dig mer om potentialen med AI, ta del av inspirerande exempel och få verktyg för hur du kan komma igång med AI i din organisation. Datum för kommande luncher är 14 oktober, 11 november och 2 december.

AI-luncherna arrangeras av mötesplatsen AI Arena, ett delprojekt inom Smart Built Environments strategiska satsning Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet. AI Arena drivs av Geoforum Sverige, BIM Alliance och Future Position X i samverkan.

Se program och anmäl dig på AI Arenas webbplats

 

> Tidigare genomförda mötesplatser