Geoforums mötesplatser inom geodata och digitalisering

Geoforum Sverige arrangerar konferenser, webbinarier och andra mötesplatser för att bidra till erfarenhetsutbyte och öka kunskapen inom geodata och digitalisering. Det handlar till exempel om användning av geodata för datadriven innovation och utveckling, bättre kommunikation genom visualisering och nya metoder för datainsamling och analys – för smart och hållbar samhällsutveckling.

Alla våra mötesplatser har en koppling till något av våra fokusområden:

  • Digital samhällsbyggnadsprocess och smarta hållbara samhällen med hjälp av geodata
  • Öppna geodata för ökad digitalisering och samhällsnytta
  • Ökad kompetens och kunskap inom och genom geodata.

Vi samarbetar ofta med andra organisationer. Hör av dig till oss om du vill föreslå ett samarbete eller delta i en programkommitté för en mötesplats.

Var med och påverka innehållet

Ni medlemmar har möjlighet att påverka vilka ämnen vi ska ta upp på kommande webbinarier. Vad skulle skapa värde för dig och din organisation? Om du har förslag på ämne/talare eller vill vara med och planera innehållet för ett webbinarium är du varmt välkommen att kontakta oss.

Kommande mötesplatser

Almedalsveckan

3-7 juli
Arrangörer:
Region Gotland

Geoforum Sveriges kansli är på plats under Almedalsveckan. Här kommer vi sprida budskapet om betydelsen av geodata, medverka i debatten och omvärldsbevaka allt som händer inom hållbar samhällsutveckling. Geoforum Sveriges Vd Sofi Almqvist kommer också delta vid ett rundabord-samtal om om digitalisering som arbetssätt i stadsutvecklingsprocessen som arrangeras av ByggVesta måndagen den 4 juli.

Se programmet för Almedalsveckan

Heldag om AI | Berättelsen så här långt

31 augusti 2022, kl 09.30-15.00
Arrangörer:
AI Arena (Drivs av Geoforum Sverige, BIM Alliance och Future Position X)
Plats:
Digitalt

Vad görs inom AI inom samhällsbyggnadssektorn? Vilka affärs- och samhällsnyttor bidrar AI-lösningar till? Vad funkar bra och var finns utmaningarna? Vad kan vi som organisationer och individer lära av varandras erfarenheter för att faktiskt komma igång med AI? Innovationsprogrammet Smart Built Environments strategiska satsning Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet bjuder in till en heldag med fokus på tillämpad AI inom samhällbyggnadssektorn. Under dagen delar behovsägare och AI-specialister med sig av faktiska lärdomar och erfarenheter. Eventet riktar sig till aktörer inom samhällsbyggnadssektorn som vill komma igång med sin AI-resa och göra det på ett sätt som genererar största möjliga affärs- och samhällsnytta.

Läs mer på AI arenas webbplats

Arbeta smart inom planering och byggande 2022

4 oktober 2022, heldag
Arrangörer: Geoforum Sverige tillsammans med BIM Alliance
Plats: Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademins konferenscenter, Stockholm

Arbeta smart inom planering och byggande 2022 är en nationell konferens om digital samhällsbyggnadsprocess, som visar på nyttorna och hur långt vi har kommit i digitaliseringen. Mötesplatsen ger dig inspiration, ökad kunskap och kontakter för fortsatt utveckling. Här tar du del av det mest aktuella och en mängd goda exempel på hur ökad kvalitet, effektivitet och hållbarhet nås med nya digitala arbetssätt och ny affärslogik. Konferensen har en särskild inriktning på det goda samarbetet för att få till en helt digital och smart samhällsbyggnadsprocess.

Se programmet och anmäl dig på arbetasmart.nu 

Nordiskt webbinarium om AI inom samhällsbyggnad

10 oktober 2022
Arrangörer: GI Norden (där Geoforum Sverige ingår) tillsammans med AI Arena
Plats: Digitalt

Mer information om program och talare kommer.

AI-luncher

14 oktober, 11 november och 2 december 2022, kl. 12-13, Webbinarium
Arrangörer: AI Arena (Geoforum Sverige, BIM Alliance och Future Position X)

Missa inte våra digitala AI-luncher! Lär dig mer om potentialen med AI, ta del av inspirerande exempel och få verktyg för hur du kan komma igång med AI i din organisation. Datum för luncherna är 18 mars, 20 maj, 14 oktober, 11 november och 2 december.

AI-luncherna arrangeras av mötesplatsen AI Arena, ett delprojekt inom Smart Built Environments strategiska satsning Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet. AI Arena drivs av Geoforum Sverige, BIM Alliance och Future Position X i samverkan.

Se program och anmäl dig på AI Arenas webbplats

 

> Tidigare genomförda mötesplatser