Boverket har skickat ut sitt förslag på föreskrifter och allmänna råd om planbeskrivning och tillhörande konsekvensbeskrivning på remiss. Geoforum Sverige ska svara på remissen och bjuder nu in till en workshop i Zoom den 15 juni om Boverkets förslag. Här blir du insatt i förslaget och får chans att diskutera det med andra samt ge input till Geoforums svar!

Läs mer

Cykelprofilen Lars Strömgren blir ny vd i Samhällsbyggarna. Han kommer närmast från Cykelfrämjandet och har en bred bakgrund inom samhällsplanering, management consulting, ekonomi och pr. Samhällsbyggarna står inför ett viktigt förändringsarbete där Lars kompetens, erfarenheter och nätverk passar in väl, enligt Samhällsbyggarnas styrelseordförande.

Läs mer

Målet med Region Gotlands projekt DiSa är en sömlös digital samhällsbyggnadsprocess, som underlättar företagens ärendehantering och bidrar till en jämställd, öppen och hållbar plan- och byggprocess. Är du nyfiken på deras arbete kan du nu enkelt ta del av projektets framsteg och slutmål inom alla delprojekten. Det handlar till exempel om digitala detaljplaner, digitala översiktsplaner, 3D-visualisering och en karttjänst på webben.

Läs mer

Geoforum Sverige och BIM Alliance bjuder in till ett webbinarium den 3 juni på tema Ett bättre liv för alla i en sammankopplad värld. Här får du lyssna till Jin Moen, programchef för IoT Sverige och ny styrelseledamot i Geoforum Sverige. Med hjälp av IoT – sakernas internet – kan vi få ett mer hållbart samhälle och förenkla livet för människor. Hör Jin berätta om hur IoT, GIS och BIM hänger ihop, pågående spännande projekt inom området och hur långsiktig samhällsnytta skapas med hjälp av sakernas internet!

Läs mer