Det var fullsatt när Drönare för datainsamling 2018 genomfördes i januari. För att ge alla som inte fick plats en chans att ta del av det spännande programmet kör vi en repris den 23 augusti i Göteborg. I detta arrangemang samarbetar vi med den regionala föreningen GIS-väst.

Läs mer

Helsingborgs stad är vinnare av Esri Incs Special Achievement in GIS Award. Det är ett pris för organisationer som använder geografisk information för att förbättra vår värld. Bland mer än 100 000 andra användare i världen har Helsingborgs stad har valts ut som en av vinnarna. 

Läs mer

Kartdagarna 2018, som hölls i  Linköping i veckan, samlade närmare 1000 personer. Här gav Geoforum Sveriges vd Susanne Nellemann Ek en omvärldsspaning om digitalisering inom samhällsbyggandet och automatiserat beslutsfattande. Presentationen var uppskattad och bilderna efterfrågades, så här publicerar vi dem.

Läs mer


Statskontoret har analyserat hinder för att använda befintliga öppna data hos statliga myndigheter. Analysen gäller de öppna data som finns publicerade på 40 myndigheters webbplatser samt i Länsstyrelsernas geodatabas och gemensamma karttjänster. En stor andel av de identifierade hindren kan åtgärdas av myndigheterna själva enligt Statskontoret. 

Läs mer