FN:s första världskongress inom geodataområdet kommer hållas i Kina den 19-21 november, 2018. Konferensens syfte är att sammankalla globala forum för att främja en omfattande dialog om global geospatial informationshantering med alla relevanta regeringar, icke-statliga organisationer och privat sektor.

 

Läs mer

Projektet Smart planering för byggande – informationsförsörjning i planering, fastighetsbildning och bygglov har nu gått i mål. Du kan ta del av resultaten på det strategiska innovationsprogrammet Smart Built Environments webbplats. Syftet med projektet har varit att integrera byggbranschens byggnadsinformationsmodeller (BIM) med Lantmäteriets och kommunernas geodata för ett enklare och smidigare informationsflöde i samhällsbyggnadsprocessen.

Läs mer

På Geoforum Sveriges årsmöte 3 maj valdes fyra nya ledamöter in i styrelsen. Vi är glada över att kunna presentera nytillskotten Ante Erixon som är vd för Terratec, KTH-professorn Anna Jensen, Ulf Hedlund som är affärsutvecklare hos Tyréns, och Marcus Bergman, affärsområdeschef på Metria. 

Läs mer

Vi är mycket glada över att nu kunna presentera Eric Jeansson som ny ordförande för Geoforum Sverige. Eric är geodatastrateg i Göteborgs stad och är i den rollen ansvarig för att göra Göteborg till en smart och hållbar stad genom användning av geodata, visualiseringsteknik samt informations- och kommunikationsteknologi. Eric har också erfarenhet från privat sektor, till exempel som GIS-konsult hos Sweco. Han valdes som ordförande på föreningens årsmöte igår den 3 maj.

– Den viktigaste anledning till att jag tackade ja till att ta över som ordförande i Geoforum är nog en fråga om tajming. Ska man någon gång ha detta uppdrag så är det nu. Det är nu allt händer i Sverige. Det är nu vi tar klivet från att geodata är en intern angelägenhet till att det är motorn för att skapa ett modernt samhälle, säger Eric Jeansson.

Här läser du Erics första brev till er medlemmar som ordförande för Geoforum Sverige.

Läs mer

Nu kan du kolla in programmet och anmäla dig till Drönare för datainsamling – på spaning efter framtidens lösningar i Göteborg! Det var fullsatt när Drönare för datainsamling 2018 genomfördes i januari. För att ge alla som inte fick plats en chans att ta del av det spännande programmet kör vi en repris den 23 augusti i Göteborg.

Läs mer