Geoforums podd – Positionspodden

Geoforums temapodd Positionspodden fördjupar sig i ämnen som rör geodata och digitalisering. Till en början är fyra avsnitt på temat Digitala fastighetsgränser planerade. Podden finns där poddar finns, till exempel Apple och Spotify. Du kan också lyssna på avsnitten här under.

Tema digitala fastighetsgränser

I första avsnittet samtalar Mikael Johansson, Aveki och Karolina Stenström, Nacka kommun med Anders Sandin och Marika Ström från Lantmäteriet.

Förväntningarna på nyttorna med en digital samhällsbyggnadsprocess är höga, men effekterna är till stor del beroende av rätt kvalitet på underlagen – särskilt fastighetsgränserna. Att digitala fastighetsgränser är en angelägen fråga blev tydligt när Geforum arrangerade ett webbinarium med rekordstort deltagande i våras. Nu diskuterar vi frågan vidare med olika delar av branschen i poddformat. Programledare för avsnitten är Mikael Johansson, Aveki.

Avsnitt 1 med Lantmäteriet: Ordning och reda är första trappsteget – vi kan inte hoppa över det

Medverkande: Marika Ström, chef fastighetsinformation Lantmäteriet, Anders Sandin, verksamhetschef geodata Lantmäteriet och Karolina Stenström, Enhetschef Lantmäterienheten Nacka kommun.

Lyssna till ett intressant samtal om allt ifrån Lantmäteriets handlingsplan, kommunala och statliga samarbeten, hur vi främjar innovation till framtidsspaningar om var vi befinner oss om tio år.

Avsnitt 2, ett kommunalt perspektiv: Kan vi kasta stafettpinnarna och springa parallellt?

Medverkande: Karolina Stenström, Nacka kommun och Patrik Renfors, Trollhättans stad.

Varför behöver vi höja kvaliteten på digitala fastighetsgränser? Hur kan kommuner jobba med kvalitetshöjande åtgärder? I andra avsnittet av Positionspodden fördjupar vi oss i digitala fastighetsgränser ur ett kommunalt perspektiv. 

I kommande avsnitt diskuteras digitala fastighetsgränser inom skogsnäringen och i det fjärde avsnittet medverkar byggaktörer.

Kontakta oss

Har du idéer på ämnen vi kan ta upp i podden? Eller frågor eller tankar kring innehållet? Hör av dig till Geoforums kansli, info@geoforum.se. Trevlig lyssning!