Göteborgs stad innovativa arbete med sin digitala tvilling har utsett till årets initiativ av nätverket Great. Great är ett nätverk där näringsliv, akademi och kommuner i Västsverige ingår. I motiveringen pekar juryn på de stora möjligheterna visualisering av data i Göteborgs tvilling skapar, bland annat för att öka förståelsen av hur staden fungerar och simulera och testa olika framtidsscenarier.

Läs mer

Jonas Tannerstad, chef el och automation på Örebrobostäder har fått utmärkelsen årets AI svensk för sitt innovativa arbete med artificiell intelligens inom energi- och klimatsmart stadsutveckling. Jonas medverkade på vårt webbinarium i våras om AI för hållbara energisystem och berättade då om arbetet med AI för energioptimisering.

Läs mer

Höganäs kommun får Esri Incs Special Achievement in GIS Award. Priset delas ut till organisationer som på ett utmärkande sätt använder geografisk information för att förbättra vår värld. Bland fler än 100 000 andra användare i världen har Höganäs kommun valts ut som en av vinnarna.

Läs mer