Copernicus Masters profilbild
Tävla i innovativ användning av rymddata

Har din organisation använt rymddata på ett innovativt sätt? Till och med 30 juni kan du anmäla deltagande i tävlingen Copernicus Masters som prisar innovativa lösningar inom jordobservation och rymddata.

Copernicus Masters är en årlig tävling med syfte att lyfta fram de mest innovativa lösningarna för miljö och samhälle, baserade på satellitdata. European Space Agency (ESA) driver Copernicus, som är ett ambitöst program för jordobservation (tidigare GMES – Global Monitoring of Environment and Security).

För att delta i tävlingen behöver ni lämna in er innovativa användning av jordobservationsdata senast 30 juni.

Satellitdata kan användas i kampen mot Covid-19 och arrangörerna uppmanar deltagarna att ha detta i åtanke. ESA:s chef för jordobservationsprogrammet, Josef Aschbacher, kommenterar:

– För att lösa aktuella miljö- och samhällsutmaningar måste vi investera i innovation. Tänkande utanför boxen är en hörnsten i innovation och i tider som dessa behöver vi detta mer än någonsin, säger Josef Aschbacher.

Vinnarna kommer att få tillgång till ett internationellt ekosystem av ledande jordobservationsorganisationer, betydande satellitdatakvoter och stöd för affärsutveckling. I prispotten finns i år 620 000 euro. 

Läs mer på copernicus-masters.com

Branschkalender

nyhetsbrev platta kaffekopp

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo