Anders Skoog, geodatachef i Höganäs kommun
Höganäs kommun får internationellt pris

Höganäs kommun får Esri Incs Special Achievement in GIS Award. Priset delas ut till organisationer som på ett utmärkande sätt använder geografisk information för att förbättra vår värld. Bland fler än 100 000 andra användare i världen har Höganäs kommun valts ut som en av vinnarna.

– Jag är mycket glad och stolt över att ha medarbetare som ligger i framkant inom GIS, säger Anders Skog som är geodatachef i Höganäs kommun. Dessutom är jag mycket nöjd med att det vi gör i vår verksamhet uppmärksammas på en internationell plattform som EUC.

Det är de anställda inom företaget Esri som bland tusentals organisationer utser de som får priset Special Achievement in GIS (SAG). Bidragen bedöms sedan personligen av Jack Dangermond, vd och grundare av Esri. Svenska företag som tidigare fått priset är IKEA och Sveaskog, kommuner som utsetts är Helsingborgs stad

– Vi blev glada när vi fick veta att vi hade vunnit. Vi visste att Helsingborg vann förra året och tänkte oj, har vi vunnit det här fina priset. Lilla Höganäs. Men jag tänkte att det var på tiden. Lite så känns det. För vi har på något sätt känt att vi har varit med i matchen. Vi har varit engagerade inom flera nationella projekt i verksamhetsområdet, säger Anders Skoog.

Priset SAG Award delas ut den 8 juli på den årliga Esri International User Conference i San Diego. Esri User Conference är världens största GIS-konferens med fler än 18 000 deltagare från 120 länder och pågår 8-12 juli 2019.

Tidigare vinnare från Sverige är: DHL 2009, Karlstad kommun 2010, Svenska kraftnät 2011, LFV 2013, Sveaskog 2014, IKEA 2016, Evry och Tyrens 2017, Holmen och Helsingborgs stad 2018.

Geoforum Sveriges inspirationsseminarium den 14 maj kan du se och höra hur den prisbelönta kommunen jobbar med 3D-kartor och visualisering.

Läs mer om priset på hoganas.se