ULI Geoforum ny inriktning
Nytt uppdrag för ULI Geoforum

ULI Geoforum omstrukturerar delvis organisationens verksamhet. Årsmötet och styrelsen har under våren beslutat att ULI Geoforum ska ha sitt fokus på och stödja sina medlemmar med:

  • opinionsbildning och omvärldsbevakning i frågor som är strategiskt viktiga
  • löpande analys av branschförutsättningar och forsknings- och innovationsfrågor
  • kompetenförsörjningen inom branschen
  • professionella möten och nätverk.

Elisabeth Argus är ny ordförande för organisationen och formulerar uppdraget så här:

– Vi som arbetar inom geodataområdet kommer att behöva ULI Geoforums insatser än mer framöver. Insatser som rådgivare, omvärldsbevakare, opinionsbildare etc. Geodata har en viktig roll i den digitala transformationen. ULI Geoforum ska erbjuda ledare och specialister möjligheter att hålla sig uppdaterade, nätverka och bli inspirerade.

Susanne Nellemann Ek som är kanslichef och vd för ULI Geoforum berättar:
– Arbetet är redan i full gång med att löpande omstrukturera ULI Geoforums verksamhet för att matcha det delvis nya uppdraget.

Susanne fortsätter:
– Det ger oss möjlighet att kunna erbjuda större bredd i erbjudandet till medlemmarna, ett exempel är det opinions- och informationsarbete om öppna data som vi just nu driver. Ytterligare ett exempel på breddad verksamhet är ULI Geoforums arbete med kompetensförsörjning.

Som en följd av förändringarna förändras kansliets kompetenssammansättning och tjänsten som mötesadministratör försvinner vid årsskiftet 2016/2017. Kansliets kommunikationsarbete förstärks parallellt med en kommunikationspraktikant.

Kontakt

Vill du veta mer, kontakta:
Susanne Nellemann Ek, vd och kanslichef ULI Geoforum, 0703 115 113
Elisabeth Argus, ordförande ULI Geoforum, 0767 644 100

Konferenser 2016

ULI Geoforum arrangerar under år 2016 följande konferenser: