Elisabeth Argus ordförande ULI Geoforum
Elisabeth Argus ny ordförande för ULI Geoforum

På ULI Geoforums årsmöte den 26 april valdes Elisabeth Argus till ny ordförande för ULI Geoforum. Elisabeth är tjänstledig från sin roll som stadsingenjör/avdelningschef på Stockholms stad och driver nu det egna företaget BonaCordi. Ytterligare två styrelseledamöter är nya inom ULI Geoforum.

Vi är mycket nöjda med att kunna meddela att Elisabeth Argus är ny ordförande för branschorganisationen ULI Geoforum. Elisabeth har en bred erfarenhet och goda meriter inom geodatabranschen. Exempelvis var hon med och startade GIS-samverkan Södertörn 2004, i sin roll som mät- och kartchef i Botkyrka kommun. Efter Botkyrkatiden blev hon stadsbyggnadschef i Tyresö kommun, där hon jobbade med processer och effektivisering på stadsbyggnadskontoret. I rollen som stadsingenjör på Stockholms stad har hon bland annat skapat förutsättningar för att utveckla nya arbetsmetoder med interaktionsteknik och 3D-visualisering och fått politikernas gensvar för öppna geodata. Elisabeth har även erfarenheter från den privata sidan, som konsult på Sweco Position och projektledare på Blom.

– ULI Geoforum står inför den viktiga uppgiften att vara vägvisare för geodatabranschen i en tid med digitaliseringens andra våg och snabba förändringar. Jag uppskattar förtroendet och möjligheterna att leda och delta i pågående och kommande förändringsarbete, säger Elisabeth Argus.

Fler nya ledamöter

En annan ny styrelsemedlem är Sofia Stjernlöf, sektionschef för Affärsmodeller och produktägande på Lantmäteriet. Hon ersätter Anna Svedlund, marknadsstrateg på Lantmäteriet, som snart lämnar myndigheten för att börja jobba på Statens Servicecenter i Gävle. Hon har därför valt att inte sitta kvar. Vi tackar Anna för mycket bra insatser i ULI Geoforums arbete!

Lennart Sjögren som varit tillförordnad ordförande för ULI Geoforum sedan i höstas har nu blivit vice ordförande.

Lennart Sjögren är dessutom fortsatt styrelseordförande för ULI Service AB, föreningens servicebolag som hanterar mer operativa frågor för att verkställa de strategiska mål som ULI Geoforums styrelse tar fram. Elisabeth Argus kommer också att vara ledamot i servicebolagets styrelse. En annan ny medlem i denna styrelse är Per-Olof Öryd, från Sokigo AB (företaget som består av de nyligen sammanslagna företagen Tekis och Cartesia). Han ersätter Fredrik Mattsson, GIS-samordnare på Danderyds kommun. Vi riktar ett stort tack till Fredrik för hans engagemang inom ULI Geoforum under flera år.

Vi hälsar alla nya styrelsemedlemmar varmt välkomna! Ett stort tack till valberedningen, med Johanna Fröjdenlund i spetsen, för gott arbete med förslag till ledamöter!

Här presenteras styrelsen