Kommunsamverkan inom geodataområdet är inget nytt, och sedan 2018 är det lättare för kommuner att samverka fullt ut inom ett område. Nu meddelar Värmdö och Nacka kommun att de tecknat ett samverkansavtal gällande mät- och kartverksamheter. Målet är en förbättrad medborgarservice genom att leveranstider och handläggningstider minskar när kommunerna samordnar sina resurser.

Läs mer

UC ger årligen ut en branschrapport för företag inom GIS-branschen, som UC uttrycker det. I rapporten för verksamhetsåret 2019 redovisas det ekonomiska resultat för 39 privata och statliga företag. Geoforum ger en kort sammanfattning och kommenterar.

Läs mer

Geoforum-medlemmen Mapillary, som har sin bas i Malmö, brukar beskrivas som en utmanare till Google Maps. För några dagar sedan avslöjade Mapillarys vd Jan Erik Solem att Facebook har köpt bolaget.

Läs mer

PTS har fått regeringsuppdraget att kartlägga och analysera erfarenheter kopplade till den digitala omställning som ägt rum med anledning av Covid-19. Olika perspektiv som till exempel digital delaktighet och tillgänglighet, och skillnader, exempelvis utifrån geografi, ska belysas.

Läs mer