Sokigo Addnode Group
TekisCartesia heter nu Sokigo

Addnode Groups dotterbolag Tekis och Cartesia slogs nyligen samman till ett bolag (TekisCartesia). Från och med den 25 april 2016 heter det nya bolaget Sokigo. Alla deras produkter kommer succesivt också byta namn.

I ett pressmeddelande skriver företaget: Namnet Sokigo är spännande och nytänkande. Vi har jobbat med orden Society, Ki och Go. Dessa ord symboliserar vårt gemensamma mål: att med full kraft ta det digitala samhället framåt, eller som visionen säger; Vi leder utvecklingen av ett effektivare digitalt samhälle. Det är precis vad vi gör, vi erbjuder våra kunder marknadens mest kompetenta och innovativa lösningar inom geografisk IT och kommunala helhetslösningar.

– Det känns otroligt spännande och inspirerande att få jobba med ett nytt namn för de så välrenommerade bolagen Tekis och Cartesia. Vi ska bygga och fylla ett varumärke som borgar för samma goda kvalitet och kunskap som bolagen står för idag, säger Lars Österberg, vd för Sokigo.

Teiksträffen blir Kommunträffen

Som en konsekvens av det nya namnet kommer namnen på alla produkter och tjänster som är relaterade till Tekis och Cartesia bytas ut. Det gäller även logotyper och annat och det kommer att ske successivt under året. Namnet på den anrika Tekisträffen har också bytt namn till Kommunträffen. På kommuntraffen.se kan du läsa om programmet. Systerbolagen Abou och Ida Infront är medarrangörer i år.

Del av Addnode Groups affärsområde Process Management

Addnode Groups affärsområde Process Management är en ledande leverantör av IT-system och tjänster främst för offentlig sektor i Sverige. Bland kunderna finns statliga verk, 280 av Sveriges 290 kommuner samt ett stort antal privata bolag. Verksamheten omsatte 440 miljoner kr 2015 och bedrivs i dotterbolagen Abou, Arkiva, Decerno, Ida Infront, Kartena, Mittbygge, Prosilia, Sokigo och delägda Kompanion.