KTH söker mentorer till nytt mentorprogram för KTH-studenter med inriktning mot Geografisk IT och Fastighetsekonomi och faststighetsjuridik. Vill du och din organisation bidra till utbildning av potentiella framtida medarbetare, utveckla ditt nätverk och få en bättre förståelse för nästa generations utmaningar? Då ska du anmäla intresse om att bli mentor!

Läs mer

Har ditt företag behov av specialistkompetens? Vill ni delta i ett samarbete som bidrar till utveckling och innovation inom geografisk information? Företagsforskarskolan MapIT söker företag som vill samarbeta. Medverkande företag kan få bidrag till att anställa eller vidareutbilda medarbetare till framtidens nyckelpersoner och samtidigt stärka företagets konkurrenskraft.

Läs mer

Projekt BIRGIT är ett projekt inom ramen för EU:s Erasmus+ program med syfte att utveckla kurser som kopplar geodata med BIM. Den svenska yrkeshögskolan Ocellus är en av de organisationer som driver projektet. Nu finns en delrapport publicerad som bland annat redovisar resultatet från en undersökning om vilken kompetens branschen efterfrågar.

Läs mer

Innan sommaren blev det klart att Geoforum och Lantmäteriet får projektmedel från innovationsprogrammet Smart Built Environment för att driva projektet ”Kompetensförsörjning i geodatabranschen”. Projektet startade upp nu i september och pågår i tre år. Syftet är öka kännedom om och intresse för geodataområdet och de viktiga yrken som finns i vår bransch. 

Läs mer