analog stadsmodell
Sveriges nya konferens och mässa för morgondagens smarta och hållbara stad

PRESSMEDDELANDE 2017-11-20, STOCKHOLM

Med ett fullspäckat program bestående av över 70 sessioner, 120 talare och 50 utställare är det nu dags för den första upplagan av Smarta städer. Geoforum Sverige är med och arrangerar Sveriges enda agendasättande och branschöverskridande mötesplats för den smarta staden och hållbart byggande, som går av stapeln 22-23 november 2017. Här får deltagarna ta del av framtidsspaning och den senaste kunskapen, tekniken och forskningen!

På Smarta städer 2017 samlas samhällets olika aktörer för att utbyta viktiga erfarenheter, kontakter och tjänster samt för att lära av varandra och av ledande experter. Parallellt med konferensen arrangeras en utställning där nya lösningar, produkter och tjänster för en smart och hållbar stad presenteras.

Ur programmet: 

  • Ta del av hur ledande kommuner och regioner arbetar och utvecklar den uppkopplade staden
  • Vilka risker medför den uppkopplade staden för dig och din organisation?
  • Medborgardialog för stadsbyggnad med människan i fokus 
  • Visualisering av stadsbyggnadsidéer med AR, VR och 3D/4D
  • Delningsekonomi och cirkulär ekonomi
  • Effektivisering av byggprocesser med ny teknik och digitalisering

På den parallella mässan kan besökarna bland annat upptäcka världens första och kanske enda 5G-uppkopplade cykel, VR, AR och 3D-visualisering, KTHs fordonsplattformar RCV för självkörande fordon, Telias Legostad och forskningsprojekten Smart Energy City och GrowSmarter. 

Intresset är stort från näringslivet och ledande organisationer inom området. Telia, CGI, WSP, SWECO, Esri och Metria medverkar som sponsorer. IQ Samhällsbyggnad, BIM Alliance, WWF, Smart Built Environment, Lantmäteriet, Dataföreningen, Stockholms stad, Visual Sweden och Innovationsprogrammet Smarta Städer KTH är några av de 20 partners som aktivt bidrar till konferensprogrammets innehåll. 

För mer information besök smartastader.com

pdfKonferensprogram 

Kort om Smarta städer 

Smarta städer 2017 består av en konferens och en utställning med fokus på den smarta staden och hållbart byggande. Konferensen arrangeras av Geoforum Sverige, branschorganisationen inom geodataområdet, tillsammans med Easyfairs. 

Tid: 22-23 november 2017
Plats: Kistamässan i Stockholm

Här hittar du mer info och programmet