Vd-krönika

Julhelgerna närmar sig och jag vill inleda med att tacka alla medlemmar för era insatser, ert stöd och engagemang under året. Tillsammans jobbar vi enträget vidare med våra viktiga frågor. Som medlem i Geoforum är du del av ett unikt nätverk där du bidrar till att utveckla geodataområdet och kan utbyta erfarenheter, idéer och få ny kunskap. Det skriver Sofi Almqvist, Vd i den här krönikan.

Under året har Geoforum skrivit flera debattartiklar, svarat på remisser, medverkat i olika forum och arrangerat aktiviteter för att synliggöra potentialen med geodata och den viktiga kompetens som finns i vår bransch. Med utgångspunkt i våra sju punkter verkar vi för att lyfta våra frågor på den politiska agendan och öka insikten om vikten av geodata och digitalisering för hållbar samhällsutveckling. Vi ser fram emot att ytterligare växla upp det arbetet under nästa år.

Det är en tuff tid för många nu och mer än någonsin behöver vi samverka och arbeta tillsammans. Som medlem i Geoforum är du del av ett unikt nätverk där du bidrar till att utveckla geodataområdet och kan utbyta erfarenheter, idéer och få ny kunskap. Vi vet att många uppskattar våra webbinarier och under nästa år kommer vi att arrangera ännu fler digitala tillfällen för inspiration, kompetensutveckling och kunskapsutbyte. Som medlem kan du också ta del av den stora kunskapsbank av inspelade webbinarier och presentationer vi nu har i nätverket. En medlemsförmån som jag vet att många har nytta av!

Men även om det är smidigt att ses digitalt behöver vi också tillfällen att mötas. Vår mötesplats Arbeta smart inom planering och byggande fick mycket uppmärksamhet och positiva kommentarer i år. Nu planerar vi för fullt för nästa års konferens. Hör av dig redan nu om ni vill medverka som partner, talare eller utställare.

Jag vill också passa på att tipsa om AI-klivet. Geoforum är stolt partner till AI Arena, mötesplatsen för acceleration av AI-tillämpning inom samhällsbyggnadssektorn. I början av nästa år startar vi upp grupper med specialistkompetens som hjälper dig att utveckla din kompetens inom AI – så att ditt företag eller organisation ska kunna ta nästa AI kliv.

Jag ser fram emot att ses nästa år!

God jul och gott nytt år!
Sofi Almqvist, Vd Geoforum Sverige