Dörr mot blå himmel
Omtag i en annorlunda tid!

VD på bloggen

Vi befinner oss i en mycket speciell tid. Min andra månad på jobbet som vd för Geoforum Sverige tog det en vändning som jag inte riktigt hade räknat med. I coronavirusets utbredning med inställda möten, event och konferenser som resultat, får det påverkan på hela vårt samhälle och tvingar oss att tänka om och bedriva verksamheter på nya sätt.

Det känns tråkigt att inte kunna träffas. Att mötas och jobba relationsbyggande är en stor del av arbetet där vi skapar framgång och det får konsekvenser för oss som förening och för våra medlemmar.

För att inte medverka till en ökad risk för smittspridning har vi beslutat att inte genomföra mötesplatsen Arbeta smart inom planering och byggande 2020 den 21-22 april i Stockholm. Vi har fått mycket positiv feedback på programmet för konferensen och vi planerar därför för ett genomförande i höst, den 28-29 september. Vi hoppas få se dig på plats då!

Geoforums årsstämma kommer att genomföras digitalt den 21 april och i samband med det kommer du även få möjlighet att lyssna till en inspirationsföreläsning.

Varför är konferensen Arbeta smart så viktig?

Helt nya möjligheter skapas när vi jobbar datadrivet i samhällsbyggnadsprocessen. Genom smart digitalisering, i kombination med kunskap från professionen och forskningen, kan vi effektivisera processerna, inkludera invånarna i planprocessen och få bästa förutsättningar för att skapa hållbara städer och samhällen. Det är att arbeta smart!

Du erbjuds att lyssna till experter inom olika områden och ta del av många framgångsrika praktikfall och projekt om digitalisering i samhällsbyggnadsprocessen. Det handlar till exempel om smart användning av geodata, visualisering för bättre kommunikation, planering utifrån data och rumsliga analyser, användning av BIM och obrutna dataflöden mellan de olika faserna i samhällsbyggnadsprocessen. Vi återkommer inom kort med det uppdaterade programmet för dagarna i höst.

Jag ser verkligen fram emot att träffas även om det nu dröjer till hösten, och prata om hur vi kan arbeta smart tillsammans! Fram till dess finns jag på mejl, LinkedIn och telefon.

Vill du veta mer om mig och Geoforums verksamhet i år läs mitt inlägg här.

Sofi Almqvist, vd och kanslichef för Geoforum Sverige

Sofi Almqvist vd Geoforum Sverige

Fler blogginlägg