Lantmäteriets verksamhet
Lantmäteriets årsredovisning – intressant läsning

Nu är Lantmäteriets årsredovisning publicerad. Här kan du hitta intressanta korta fakta och siffror. Du kan också till exempel läsa om myndighetens väg mot öppna data, nationell och internationell samverkan, kompetensförsörjning, geodata i 3D och annan geografisk information och fastighetsinformation som byggs upp och hålls uppdaterad. Och så Minecraft förstås.

Med tanke på Lantmäteriets arbete för öppgna geodata blir myndighetens finansiering och det finansiella läget alltmer intressant att ta del av.

I höstas fick Lantmäteriet stor uppmärksamhet för sitt släpp av en landskapsmodell av hela Sverige i Minecraft. Generaldirektören Bengt Kjellson vill i sitt förord visa även på andra viktiga händelser.

Utöver Minecraft och annan geodata som öppnats upp lyfter han till exempel Lantmäteriets fyra scenarier för framtidens samhällsplanering, FN-resolutionen Global Geodetic Reference frame for Sustainable Development som antogs, resultat av de nordiska lantmäteriorganisationernas chefsmöte och Almedalen.

Läs årsredovisningen