Susanne Ås Sivborg, ny gd på Lantmäteriet
Lantmäteriets nya generaldirektör

Susanne Ås Sivborg blir ny generaldirektör och chef för Lantmäteriet. Det presenterade bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson vid en pressträff idag, den 13 december. Redan den 1 januari tillträder hon tjänsten.

Fram till i september i år har Susanne Ås Sivborg varit generaldirektör för Patent- och registreringsverket under nio år. Hon har också lång chefserfarenhet från globala företag såsom Electrolux och AstraZeneca. Hon är utbildad civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad.

– Samhällsbyggnadssektorn genomgår strukturella förändringar i form av ökat bostadsbyggande och digitalisering. Lantmäteriets ansvarsområde är grundläggande för att sektorns ska fungera. Jag är glad att Susanne Ås Sivborg, med sin gedigna GD-bakgrund, nu blir generaldirektör och chef för Lantmäteriet. Lantmäteriet står inför olika utmaningar som bland annat rör kompetensförsörjning, digitalisering av planprocessen och långa handläggningstider. Jag känner mig trygg med att Susanne Ås Sivborg är rätt person att leda och utveckla Lantmäteriet i det förändringsarbete som nu krävs, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Att nuvarande generaldirektören Bengt Kjellson slutar vid årsskiftet blev klart i somras. Bengt går vidare till ett annat viktigt uppdrag: att leda organisationskommittén för den nya Digitaliseringsmyndigheten.

Geoforum Sverige ser fram emot att träffa nya generaldirektören för att berätta om viktiga frågor för våra medlemmar. 

I regeringens pressmeddelande kan du hitta Susannes cv.