Geoforum på Kartdagarna

I mitten på april var Geoforum Sverige på plats på den stora konferensen Kartdagarna i Helsingborg. Under konferensen lyfte vi behovet av ökade satsningar för att tillvarata potentialen i geodata och digitalisering. 

Geoforum deltog med två föreläsningar i programmet:
  

Möjligheterna med geodata – för en smart och hållbar värld

Sofi Almqvist, Vd Geoforum Sverige och Patrik André, styrelseordförande Geoforum Sverige

Geodata och digitalisering är superkraften för utvecklingen av Sverige, oavsett om vi pratar om att hantera klimatfrågan, om att utveckla framtidens städer och landsbygd eller bygga innovativa tjänster som skapar tillväxt. Det finns helt enkelt stora samhällsvinster att hämta om vi tar tillvara de värden som finns i geodata.Digitalisering är en lagsport och för att lyckas måste vi samarbeta. Vad krävs för att vi ska ta tillvara på den fulla potentialen i geodata? Hur når vi dit?
Läs mer i vår verksamhetsplan med 7 punkter för att tillvarata potentialen i geodata
  

Kompetensförsörjning i geodatabranschen – hur attraherar vi unga till vår bransch?

Linn Norén, kommunikationsansvarig Geoforum Sverige och Maria Nässert Ericsson, Employer Branding-strateg Lantmäteriet

Kompetensförsörjning har länge pekats ut som en stor utmaning för geodataområdet i Sverige. För att göra branschen mindre anonym och attrahera framför allt unga att söka utbildningar och yrken på området har Geoforum och Lantmäteriet startat ett projekt för kompetensförsörjning som pågår i tre år. Hur ser det ut idag? Hur gör vi geodata mer känt? Hur attraherar vi unga till vår bransch? Vi berättade om projektet och delar med mig av resultat och planer så här långt.
Läs mer om projektet för kompetensförsörjning


Tack alla som kom förbi vår monter och för alla spännande samtal och inspirerande presentationer. Tack också till arrangören Kartografiska sällskapet!