Marcus Ygeby
Marcus Ygeby ny ledamot i Geoforums styrelse

Vid Geoforum Sveriges årsmöte 2019 valdes bland andra Marcus Ygeby, från Lantmäteriet, in i styrelsen. Marcus har gedigen erfarenhet inom geodata, BIM och ledningsarbete i både privat och offentlig sektor. Inom Lantmäteriet ansvarar han idag för samverkan, användarbehov och kompetenssatsningar för att nå en obruten digital samhällsbyggnadsprocess.

Marcus Ygeby har en bakgrund inom geodata, BIM och ledningarbete. Han har erfarenhet av både privat och offentlig verksamhet inom samhällsbyggnadsprocessen alla delar, främst inom infrastruktur, väg och järnväg. Under de senaste 15 åren har han suttit i olika ledningsgrupper inom samhällsbyggande. 

På Lantmäteriet ansvarar Marcus för samverkan, användarbehov och kompetenssatsningar för att nå en obruten digital samhällsbyggnadsprocess. Han anser att det är viktigt att lyckas integrera de olika och nya informationsslagen med geodata för att kunna bygga det smarta samhället. Lantmäteriet står inför stora och viktiga utmaningar som att lägga grunden för de juridiska aspekterna och den IT-infrastruktur som behöver finnas på plats för att utveckla, tillhandahålla och förvalta smarta samhällen.

Jag vill bidra i Geoforums styrelsearbete genom att lyfta fram användarnas behov och utmaningar i samhällsbyggnadsprocessen, säger Marcus Ygeby.

Läs styrelseordförande Eric Jeanssons artikel om alla nya ledamöter

Här hittar du hela styrelsen i Geoforum Sverige