Josephine Nellerup, ny ledamot i Geoforum Sverige
Malmö stads Josephine Nellerup ny ledamot i Geoforum Sverige

Den 14 maj hölls Geoforum Sveriges årsmöte där nya styrelseledamöter valdes in, däribland Josephine Nellerup som är stadsbyggnadstrateg i Malmö stad. Hon har ett starkt engagemang för strategiska stadsbyggnadsfrågor och har stor erfarenhet av att arbeta med samhällsplanering i nära dialog med alla berörda aktörer i staden.

Josephine Nellerup har ett starkt engagemang för stadsbyggande och dess komplexa processer. Hon ser stora möjligheter att underlätta samarbeten, förståelse och beslutsunderlag och väsentligt korta ledtider genom digitaliseringen. Josephine har varit delprojektledare inom Smart Built Environment och ingår i flera referensgrupper inom ämnet. Hon har en gedigen erfarenhet av kommunal sektor och nära samverkan med stadens aktörer i hela samhällsplaneringskedjan från vision till byggnation.

– Jag ser så fram emot att få bidra till styrelsens arbete utifrån brukarperspektivets behov och nyttor så att vi kan nyttja digitaliseringen som ett kraftfullt verktyg i kommunernas och övriga aktörer i stadsbyggnadsprocessernas verksamhetsutveckling, säger Josephine Nellerup, stadsbyggnadsstrateg och ny styrelseledamot i Geoforum Sverige.

– Josephine Nellerup kommer att vara en ypperlig förstärkning till styrelsen med sin djupa kompetens och långa erfarenhet inom fysisk planering och lokalt och nationellt utvecklingsarbete kopplat till digitalisering i kommunernas planprocess, säger Eric Jeansson, Geoforum Sveriges ordförande.

Läs Erics artikel om alla nya ledamöter

Här hittar du hela styrelsen i Geoforum Sverige