Julie Améen
Julie Améen ny ledamot i Geoforums styrelse

Vid Geoforum Sveriges årsmöte 2019 valdes bland andra Julie Améen in i styrelsen. Julie har en bakgrund från IT- branschen med fokus på offentlig sektor och smarta städer och samhällen, ett av Geoforums fokusområden. Hon brinner för tekniska innovationer och att lösa samhällsutmaningar på ett hållbart sätt.

Julie Améens starka passion är att medverka till den transformation som nu skapar framtidens smarta samhälle. Hon har en bakgrund från IT- branschen med fokus på offentlig sektor och det smarta samhället. Julie sitter med som bedömare i Vinnovas utlysning Utmaningsdriven innovation som ska främja långsiktigt arbete med att lösa samhällsutmaningar kopplat till hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

Hon kommer närmast från CGI som ansvarig för offentlig sektor, där hon också suttit med i rådet för välfärdsteknologi på IT och Telekomföretagen och i samverkansforumet Stockholm IT Region, som båda jobbar för att påskynda digitaliseringen av Sverige, med data som råvara.

– Jag ser mycket fram emot att bidra till styrelsens arbete med att långsiktigt främja samhällsnytta genom ökad förståelse och användning av geodata, säger Julie Améen.

Läs om fler nya ledamöter

Här hittar du hela styrelsen i Geoforum Sverige