Nya styrelseledamöter i Geoforum Sverige

På Geoforum Sveriges årsmöte 3 maj valdes fyra nya ledamöter in i styrelsen. Vi är glada över att kunna presentera nytillskotten Ante Erixon som är vd för Terratec, KTH-professorn Anna Jensen, Ulf Hedlund som är affärsutvecklare hos Tyréns, och Marcus Bergman, affärsområdeschef på Metria. 

marcus bergman metriaMarcus Bergman har en civilingenjörsexamen Väg- och vatten från KTH och över 20 års erfarenhet från teknisk konsultverksamhet inom energi- och telekom. Han har haft ledande befattningar på bland annat Sweco, ÅF, Vattenfall, Relacom och Scanmast och är sedan 2017 chef för Affärsområde Geodata på Metria AB.

– Jag ser både stora möjligheter och en del utmaningar med öppna geodata som det ska bli spännande att följa på nära håll de kommande åren. Jag är 46 år och bor i Österskär i södra Roslagen tillsammans med min fru och våra två barn. På fritiden spelar jag gärna golf eller seglar i Stockholms skärgård, säger Marcus Bergman.

 

anna jensen kthAnna Jensen är professor i geodesi på Kungliga Tekniska Högskolan. Hon kommer från Danmark och har bland annat varit anställd på Technical University of Denmark (DTU) och Danmarks motsvarighet till Lantmäteriet. På KTH är Anna avdelningschef för Geodesi och satellitpositionering och vice ordförande för rekryteringskommittén på Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad inom KTH. Anna jobbar också i FoU-projekt inom Smart Built Environment. Läs mer om Anna Jensen på kth.se.

 

ulf hedlund tyrensUlf Hedlund är affärsutvecklare hos Tyréns – ett konsultföretag inom samhällsbyggnad. Han har lång erfarenhet som chef, produktchef, projektledare, konsult och rådgivare inom statliga verk och konsultföretag. Han har jobbat med geodetisk mätning, kartläggning, fjärranalys och geografisk informationshantering i Sverige och internationellt för myndigheter, kommuner, konsultföretag samt företag inom gruv-, process- och försvarsindustri. Ulf älskar kartor, musik och resor. Han är gift med Åsa, och deras tre barn är sedan ett par år utflugna från bostaden Umeå.

 

ante erixon terratecAnte Erixon är vd för TerraTec Sweden och har en bakgrund från flera ledande roller inom geodataområdet. Han har sedan 2001 varit verksam i ett flertal teknikkonsultbolag, han har arbetat med geodetisk mätningsteknik, 3D-modellering och BIM, systemutveckling, laserskanning och fotogrammetri och har erfarenhet från internationella uppdrag och forsknings- och innovationsprojekt. Ante är 42 år, har en civilingenjörsexamen i Samhällsbyggnadsteknik från Luleå tekniska universitet och är bosatt i Tyresö med fru och två barn.

 

På årsmötet valdes också en ny ordförande: Eric Jeansson. Här läser du mer om nya ordföranden och de frågor han vill lyfta

Geoforum Sveriges styrelse har nu denna uppställning: 

Eric Jeansson, geodatastrateg i Göteborgs stad – ordförande
Lennart Sjögren, konsult/ägare Lennart Sjögren analys & Utveckling AB vice ordförande
Lars Kristian Stölen, IT-strateg på SGU
Stefan Svanström, GIS-expert på SCB
Eva Nord, regional geodatasamordnare på Lantmäteriet 
Anna Svedlund, marknadsstrateg på Lantmäteriet
Mathias Rantanen, samhällsbyggnadschef i Upplands-Bro kommun
Anna Fjällström, verksamhetschef Future Position X 
Johanna Lindqvist Dillén, stadsmätningschef i Stockholms stad 
Anna Jensen, professor i geodesi på KTH
Ante Erixon, vd för Terratec AB
Marcus Bergman, affärsområdeschef geodata på Metria AB
Ulf Hedlund, affärsutvecklare på Tyréns AB 

Årsmötet valde styrelseledamöter enligt valberedningens förslag. Valberedningen anser att denna uppställning på ett balanserat och bra sätt svarar upp mot stadgarnas krav på föreningsstyrelsens sammansättning, och att den kommer att ge Geoforum Sverige goda förutsättningar att lyckas med sitt uppdrag.