ULI Geoforums nya verksamhetsplan

På ULI Geoforums årsmöte den 17 mars fattades beslut om verksamhetsplan och budget, och nya styrelsemedlemmar valdes in. Ett av föreningens fokusområden under 2015 är att vara "branschens röst" och utveckla strategiska samarbeten med politiker och andra beslutsfattare samt branschorganisationer, för att förbättra förutsättningarna för verksamhetsutveckling baserad på geografisk information.

I verksamhetsplanen går det att läsa:

I utvalda frågor, där det råder konsensus bland ULI Geoforums medlemmar, önskar ULI Geoforum att ta positionen som "branschens röst" och utveckla strategiska samarbeten med politiker och andra beslutsfattare samt branschorganisationer för att förbättra förutsättningarna för verksamhetsutveckling baserad på geografisk information bland ULI Geoforums medlemsorganisationer.

Många viktiga frågor finns nu på beslutsfattarnas bord, till exempel frågan om finansiering av öppna geodata samt kunskaps- och kompetensutveckling, som har en direkt koppling till möjligheten att effektivt genomföra de stora investeringarna i nya bostäder och ny infrastruktur. 

Här hittar du pdfULI Geoforums verksamhetsplan för 2015.

På årsmötet valdes också nya styrelseledamöter in i föreningen. Dessa är:

  • Lars GB Andersson, Universitetsadjunkt vid Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning på SLU
  • Annika Hermodsson Hyltén, teamchef short assignement på Esri Sverige AB
  • Eva Nord, chef för enheten Geografisk information på Södertälje kommun
  • Eric Jeansson, GIS-chef på Göteborgs stad
  • Anna Svedlund, marknadsstrateg på Lantmäteriet.

Mer om dem och övriga styrelsemedlemmar finns på sidan om ULI Geoforums föreningsstyrelse.