Drönare för datainsamling 2018 – på spaning efter framtidens lösningar

Inom samhällsbyggandet är drönare ett viktigt och effektivt verktyg med stor potential. Drönare används för att, med kamera och sensorer, samla in och visualisera geodata och annan data inom till exempel fysisk planering, byggande, gruvindustri samt skogs- och jordbruk. Utvecklingen framåt beror nu på kommande förändringar i regelverket.

Det finns en stor utvecklingspotential inom drönare/UAS för datainsamling. För att visa på nyttan, informera om dagens och framtidens möjligheter och reda ut läget i regelverket arrangerar Geoforum Sverige och BIM Alliance den fjärde konferensen inom ämnet! Här får du inspiration till hur drönare kan användas inom ditt expertområde.

Tid: 23 januari, kl 10.00-18.00 inklusive avslutande mingel
Plats: Bygget fest & konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm
Arrangör: Geoforum Sverige och BIM Alliance

Program

Konferensen har fokus på datainsamling med drönare och den nytta denna data ger i samhällsbyggandet i kombination med geografiska informationssystem (GIS) och byggnadsinformationsmodeller (BIM). 

  • Bli inspirerad av goda exempel på användning av drönare och datahantering
  • Bli uppdaterad på vad som händer med lagar och regler
  • Ta del av framtidsspaningar från experter inom området.

Har du förslag på föredrag? Mejla oss gärna.

programmet knapp

Anmäl dig innan 4 december

Boka din plats innan 4 december för lägre pris! Du anmäler dig på BIM Alliance webbplats. Är din organisation medlem i någon av våra föreningar får du rabatt på deltagaravgiften. Har du frågor om din anmälan, kontakta BIM Alliance.

anmalan knapp

Utställning och partnerskap

Konferensen innehåller också en utställning, med medverkan från aktörer i BIM- och geodatabranschen som erbjuder teknik och tjänster kopplade till datainsamling med drönare.

Vill du att din organisation ska synas under och inför konferensen, ta del av vårt erbjudande om utställningsplats och partnerskap. 

erbjudande knapp

Här kan du läsa om drönarkonferensen 2016 och intervjuer med deltagare.