Drönare för datainsamling 2018 – på spaning efter framtidens lösningar

Inom samhällsbyggandet är drönare ett viktigt och effektivt verktyg med stor potential. Drönare används för att, med kamera och sensorer, samla in och visualisera geodata och annan data inom till exempel fysisk planering, byggande, gruvindustri samt skogs- och jordbruk.

Det finns en stor utvecklingspotential inom drönare/UAS för datainsamling. För att visa på nyttan, informera om dagens och framtidens möjligheter och reda ut läget i regelverket arrangerar Geoforum Sverige och BIM Alliance den fjärde konferensen inom ämnet! Här får du inspiration till hur drönare kan användas inom ditt expertområde.

Tid: 23 januari, kl 10.00-18.00 inklusive avslutande mingel
Plats: Bygget fest & konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm
Arrangör: Geoforum Sverige och BIM Alliance

Program

Konferensen har fokus på datainsamling med drönare och den nytta denna data ger i samhällsbyggandet i kombination med geografiska informationssystem (GIS) och byggnadsinformationsmodeller (BIM). 

  • Bli inspirerad av goda exempel på användning av drönare och datahantering
  • Bli uppdaterad på vad som händer med lagar och regler
  • Ta del av framtidsspaningar från experter inom området.

 

Anmälan

Konferensen är nu fullbokad. Du kan mejla BIM Alliance för att komma med på väntelistan. Info om deltagaravgifter finns här.

Utställning

Konferensen innehåller också en utställning med aktörer som erbjuder teknik och tjänster kopplade till datainsamling med drönare.

Utställare är: Leica, Esri Sverige, TRIMTEC, Spacemetric och Panasonic Nordic.

Läs mer om utställarna

Här kan du läsa om drönarkonferensen 2016 och intervjuer med deltagare.

dronare konferens 600

Keynote

helena samsioe globhe

Globhe är drönartjänsteföretaget som underlättar FN-hjälpinsatser i afrikanska länder som Malawi och Rwanda. Vi kan stolt presentera Helena Samsioe, Globhes ägare och vd, som konferensens huvudtalare. Läs mer om Globhe här