AI-lunch 18 mars: Hållbart samhällsbyggande med hjälp av AI

Hur kan AI skapa förutsättningar för ett hållbart samhällsbyggande vid planering, genomförande och förvaltning? Kan AI bidra till ökad trygghet, välbefinnande och jämlikhet i våra städer och samhällen? Att vi hushåller med resurser och minskar klimatpåverkan? Välkommen på AI Arenas första digitala lunchseminarium den 18 mars om potentialen med AI inom samhällsbyggnad.

Geoforum Sverige, BIM Alliance och Future Position X bjuder in till den första AI-lunchen inom AI Arena, en del av Smart Built Environments strategiska satsning Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet.

När: 18 mars, kl. 12.00-13.00 (diskussion till 13.30)
Var: Zoom
Anmälan: Webbinariet är kostnadsfritt och öppet för alla. 
Anmäl dig här

Program

12.00 Välkommen till dagens AI-lunch

Susanne Nellemann Ek, vd BIM Alliance
 

Hur AI kan underlätta uppbyggnad av hållbara städer och samhällen?

Cristofer Englund, RISE och Högskolan i Halmstad

Hur kan Artificiell Intelligens (AI) underlätta uppbyggnad av hållbara städer och samhällen? Vilka potentiella utmaningar finns det? 

Cristofer Englund leder en forskargrupp med beteende och machine learning-forskare på RISE som heter Humanized Autonomy. De forskar bland annat kring ömsesidig förståelse mellan människa och automation. Cristofer kommer även berätta om Smart Built Environments projekt AI-baserad säkerhet på byggarbetsplatser.
 

Omvärlds- och framtidsspaning: Hållbart samhällsbyggande med hjälp av AI

Marcus Weiland, vice VD Savantic och VD Savantic Institute, Mariell Juhlin, vd Policy Impact

Hur kan AI kan bidra till ett hållbart samhällsbyggande? Lyssna till exempel på nya AI-baserade innovationer och affärsmodeller, både från Sverige och utomlands, med potentialen att förändra sektorn i grunden. Marcus och Mariell kommer även att peka ut lärdomar från andra sektorer som kan komma att påverka samhällsbyggnadsbranschen i en mer hållbar riktning.

Marcus Weiland är vice VD på AI-företaget Savantic där han bland annat undervisar i affärsutveckling med artificiell intelligens. Mariell Juhlin är vd på Policy Impact och projektledare för Smart Built Environments projekt Kraftsamling - AI i samhällsbyggandet.
 

På gång inom AI Arena och Kraftsamling AI

Sofi Almqvist, vd Geoforum Sverige och Henrik Dahl, Verksamhetschef Future Position X
 

13.00-13.30 Dialog och diskussion

 
Moderator för AI-lunchen är Ann-Kristin Belkert, projektledare AI Arena

Programmet kan ändras.

Anmäl dig här
 
 

Talarna

Cristofer Englund 1  
Cristofer Englund
leder en forskargrupp med beteende och machine learning-forskare på RISE som heter Humanized Autonomy. De forskar bland annat kring ömsesidig förståelse mellan människa och automation. De använder kvalitativa och kvantitativa metoder för att förstå och beskriva beteenden som underlättar samspelet mellan människor och teknik. Främst jobbar de inom fordonsindustrin med oskyddade trafikanters, förares och passagerares interaktion med automatiserade funktioner i fordon. Cristofer är också adjungerad Professor på Högskolan i Halmstad inom machine learning.
 
 

Marcus WeilandMarcus Weiland är vice VD på Savantic, ett AI-konsultbolag där alla konsulter har disputerat. Han undervisar i affärsutveckling med AI och datadrivna arbetssätt. Han har en civilingenjörsexamen i datateknik med inriktning mot autonoma system från KTH och en Executive MBA från Handelshögskolan. Marcus bidrar med en gedigen erfarenhet av att koppla samman forskarvärldens teknikkunskap med näringslivets affärsmässighet.
 
 
 

Mariell Juhlin fargMariell Juhlin, VD för Policy Impact, är nationalekonom med innovation, AI och datadriven strategiutveckling som verktyg för att hjälpa företag, myndigheter och organisationer att navigera mot smartare och hållbarare affärsmodeller som maximerar affärs- och samhällsnyttor. Mariell har lång erfarenhet av att arbeta som rådgivare till aktörer inom samhällsbyggnads-sektorn. Hon har även skrivit en rad rapporter med specifikt fokus på AI-baserade digitala innovationer och hur de bidrar till ökad hållbarhet. Hon är projektledare för Smart Built Environments projekt Kraftsamling - AI i samhällsbyggandet.
  

Boka in nästa AI-lunch

Missa inte våra digitala AI-luncher i vår! Lär dig mer om potentialen med AI, ta del av inspirerande exempel och få verktyg för hur du kan komma igång med AI i din organisation. Klommande datum är 20 maj, 14 oktober, 11 november och 2 december. 
 

Vad är AI Arena?

AI Arena kommer bli en mötesplats för omvärldsspaning, kunskapsdelning och inspiration om artificiell intelligens i samhällsbyggnad. AI Arena är ett delprojekt inom Smart Built Environments strategiska satsning Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet och drivs av Geoforum Sverige, BIM Alliance och Future Position X i samverkan.
Läs mer om projektet här.

AI Arena Orange webb