Glad sommar önskar vi på Geoforum!
Händelserikt halvår!

VD på bloggen


Vilken händelserik vår vi har haft inom Geoforum Sverige! Bland annat har vi haft rekordstort deltagarantal på våra webbinarier. Det är så kul när vi träffar rätt på temat som lockar många att delta och nu har ni dessutom möjlighet att logga in på medlemssidan på webben och se de inspelade webbinarierna igen!

Årsmöte

Den 14 april genomfördes Geoforums årsmöte och ny styrelse samt verksamhetsplan för 2021 beslutades. Nu pågår arbetet för fullt med att verkställa det som styrelsen beslutat. Det är mycket som är på gång och det ser ut som att hösten kommer att bli lika händelserik som våren.

Arbeta smart

Nu ser vi verkligen fram emot att träffas igen och det blir tillfälle för det den 20 september (alternativt deltar ni digitalt). Då drar årets viktigaste konferens Arbeta smart inom planering och byggande 2021 i gång. Därefter fortsätter programmet helt digitalt den 28 september, 4 oktober och 11 oktober. Ni kommer att få inspiration, ökad kunskap, kontakter samt exempel på framgångar med att jobba datadrivet i planering, byggande och förvaltning. Passa på att anmäla er till lägre Early bird-pris senast 16 augusti!

AI-arena

Det är så kul att Geoforum Sverige kommer att ingå som en part tillsammans med BIM Alliance och Future Position X och utveckla en behovsdriven AI-arena för tillämpning av artificiell intelligens inom samhällsbyggnadssektorn. Satsningen kommer att märkas av på flera sätt, dels i befintlig verksamhet, men också genom nya mötesplatser och samarbeten. AI-arenan ska bidra till att höja kunskapen, skapa och stärka samarbeten och inspirera till tillämpning och innovation inom AI och maskininlärning.

Interaktiv broschyr

För att på ett lättillgängligt sätt förmedla hur geodata bidrar till smart och hållbar samhällsutveckling har vi under våren arbetat fram en interaktiv broschyr. Här hittar du intervjuer med bland andra jämställdhets- och bostadsministern Märta Stenevi, Enköpings kommundirektör Ulrika K Jansson och Anna Eriksson, generaldirektör på DIGG, samt goda exempel på användning av geodata. Vår förhoppning är att den kommer till stor användning och glädje!

Geoforums kansli kommer att hålla stängt under v 28–31 och drar igång den 9 augusti igen. Vi vill önska er alla en riktigt skön och välförtjänt sommarledighet!

Sofi Almqvist, vd för Geoforum Sverige

Fler blogginlägg

sofi almqvist geoforum utomhus