Smarta städer – En viktig mötesplats för dig och ditt arbete

Ordföranden på bloggen

Årets konferens för oss som arbetar med utvecklingen av vårt samhälle börjar närma sig! Konferensen för oss som vill ligga i framkant och ta det där viktiga steget, kanske lite före alla andra.

Här kopplar vi samman geodata, en sammanhängande samhällsbyggnadsprocess, digitalisering, öppna data och smarta hållbara samhällen, ja helt enkelt svaren på hur vi ska tackla de stora samhällsutmaningarna på ett bättre sätt.

smart stad Göteborg process

Processer i den smarta staden. Bild: Göteborgs Stad.

 

Vi har fått flertalet spontana reaktioner på att programmet i år ser, om möjligt, ännu mer spännande ut än förra året. Det är väldigt roligt att höra och ger oss feedback att vi gör rätt saker.

Varför är det viktigt för dig att gå på denna konferens?

Sverige tar just nu ett stort grepp gällande effektivisering och digitalisering av våra samhällsprocesser, till ett smartare och öppnare samhälle. Det är en stor utmaning. Därför måste vi prata med varandra, hjälpa varandra, visa goda exempel och hitta fler former för samverkan för att kunna nå dit vi vill. Därför är denna konferens så viktig.

Vi har också sett att geodata, eller geografisk information är en av de viktigaste nycklarna, eller bärarna, av informationen i vårt samhälle. Via geodata kan vi koppla ihop samhällets processer och tillhörande information så att vi kan arbeta mer effektivt och hållbart. Genom att använda geodata kan vi också göra bättre analyser och ta bättre beslut inom planeringen av vårt samhälle.

Det är det som vi måste prata mer om.

Vilka andra träffar du på Smarta städer?

Jobbar du med geodata/geografisk information, digitalisering/IT eller med innovation och ny teknik för städer och samhällen? Är du sysselsatt inom samhällsbyggnadsprocessen och vill utveckla denna? Eller är du beslutsfattare inom samhällsbyggnadsområdet eller inom de kommunala/nationella digitaliseringsuppdragen?

eric jeanssonJa då syns vi i Stockholm i november. Gör plats i din kalender innan det är för sent och anmäl dig och dina kollegor nu!

Ser fram emot att träffa just dig och prata om hur vi kan göra ovanstående resa, tillsammans!

Eric Jeansson
Ordförande Geoforum Sverige 

Fler blogginlägg