Ses vi på Kartdagarna i Göteborg?

Den 16-18 april är det dags för Kartdagarna som i år äger rum i Göteborg. Geoforum är självklart på plats och kommer att hålla flera föredrag under konferensen. Vi finns också representerade i utställningen.

Geoforum kommer att delta med två föreläsningar och medverka i ett panelsamtal:

AI-klivet för tillämpning inom samhällsbyggnad 

Tisdag 16 april, under passet kl. 15-16.30

AI Arena är mötesplatsen som verkar för att accelerera tillämpningen av artificiell intelligens (AI) inom samhällsbyggnadssektorn i syfte att klara hållbarhetsomställningen och skapa samhällsnytta på bred front. Nu har verksamheten utökats med AI-klivet, som stöttar företag, kommuner och andra organisationer att komma igång med AI-tillämpning, från uppstart till uppskalning. Hör mer om hur ni kan starta upp och accelerera användandet av AI inom era organisationer.

Föreläsare: Sofi Almqvist, Geoforum Sverige
 

Panelsamtal – Digital samhällsbyggnadsprocess

Onsdag 17 april, kl. 13.30–15.00

Hur går det för Sverige med den digitala transformationen inom samhällsbyggnads- och geodataområdet? Har vi rätt fokus, är alla aktörer med på banan? Är formerna för samarbete tillräckliga? Vad gör vi riktigt bra och vad borde utvecklas?
Moderator: Fredrik Davidsson, Kartografiska Sällskapet. Panelister: Patrik André Skogsstyrelsen (Geoforum Sverige), Malin Klintborg Lantmäteriet, Trine Nykjär Malmö Stad och Erik Jeansson Göteborgs Stad.
 

Ny kampanj lockar unga till geodataområdet 

Onsdag 17 april, under passet kl. 15.30-17.00

Det är alldeles för få som vet vad geodata är och vilka spännande och viktiga yrken som finns inom området. Det vill vi ändra på! Geoforum Sverige och Lantmäteriet driver en satsning i syfte att attrahera unga att söka utbildningar, och i förlängningen yrken, inom geodata. Projektet pågår i tre år och involverar många organisationer i branschen. I början av 2024 lanserades en kampanj i sociala medier och en ny webbplats som ska öka kännedomen om branschen och guida unga till en framtid inom geodataområdet. Vi berättar om arbetet och delar med oss av resultat så här långt.

Föreläsare: Linn Norén, Geoforum Sverige och Maria Nässert Ericsson, Lantmäteriet

  

Geoforums styrelseordförande Patrik André, Skogsstyrelsen är också på plats och kommer bland annat hålla föredrag och workshop om Skogsdatalabbet. Du kan också lyssna på Malin Sträng, styrelseledamot i Geoforum och chef Värmdö kommun, som kommer att presentera om digitalisering och automatisering i Värmdö.

Kartdagarna arrangeras av föreningen Kartografiska Sällskapet. Temat i år är "Innovationskraften i Geodata".

Se programmet här

Hoppas vi ses där!