Flygfoto
Hexagon förvärvar COWIs affärsområde Mapping

Hexagon har köpt upp det globala konsultföretaget COWIs karteringsverksamhet. COWI säljer för att de anser att Hexagon är rätt aktör för att ta verksamheten till nästa nivå.

COWIs affärsområde Mapping har cirka 400 medarbetare som förser kunder inom offentlig sektor, infrastruktur, samhällsplanering och globala teknikbolag med relevant geodata inför stora projekt.

– Genom förvärvet av COWIs kartläggningsverksamhet tar vi nästa steg i vidareutvecklingen av HxGN Content Program i Europa. Tillsammans med de tidigare förvärven North West Geomatics, SigmaSpace, Melown Technologies och Thermopylea Sciences and Technologies, stärker vi vår position inom on-demand-tjänster av avancerad och kvalitetssäkrad geospatial information för användning inom exempelvis resursförvaltning, offentlig säkerhet, försäkringsärenden med mera, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

– Vi är extremt stolta över hur COWIs affärsområde Mapping har utvecklats till en modern verksamhet för digitala kartor, efterfrågad av kunder på grund av vår höga kvalitet. Idag innehar vi en ledande position på den europeiska marknaden inom flygburen datainsamling och geodata, säger Lars-Peter Søbye, Group CEO på COWI.

COWIs karteringsverksamhet kommer att ingå i Hexagons division Geosystems. Förvärvet förväntas vara slutfört under andra kvartalet 2020.

Läs mer i COWIs pressmeddelande