TopoDirekt logotyp över Slussen i Stockholm
Lantmäteriet har godkänt Addnode-bolagens system för det nya utbytesformatet Registerkarte-GML

Systerbolagen Symetri, Adtollo och Sokigo arbetar tillsammans för att kunna erbjuda marknadens bästa MBK-lösning TopoDirekt. Stödet för utbyte av data enligt Registerkarte-GML blir en naturlig del i TopoDirekt. Det kommer även levereras till kunder som använder lösningen Geodatapaketet. I april i år godkände Lantmäteriet bolagen som leverantör av det nya formatet.

Vad är Registerkarte-GML?

Registerkarte-GML används för att utbyta den information som ingår i registerkartan. I och med godkännandet kan våra kunder använda TopoDirekt och Geodatapaketet för att hantera datautbyte av den nationella registerkartan Lantmäteriet. Detta sker på ett standardiserat, kvalitetssäkrat och effektivt sätt. Leverans sker därmed enligt det nya DRK-avtalet, vilket säkrar den ekonomiska ersättningen från Lantmäteriet.

– Vi är en av få leverantörer som Lantmäteriet godkänt att hantera Registerkarte-GML. Det nya utbytesformatet är en viktig hörnsten i vår koncernlösning TopoDirekt som vi är mycket stolta över. Den kommer att vara till stor nytta för en majoritet av Sveriges kommuner, säger Fredrik Söderberg, projektledare för Topodirekt och försäljningschef på Adtollo.

TopoDirekt på turné med Lantmäteriet

I vår åker Lantmäteriet på turné i Sverige för att informera om det nya formatet och hanteringen kring detta. Representanter från Addnode-bolagen finns med för att visa hur man som leverantör har löst utmaningen med att ta hand om och hantera RegisterkarteGML.