CityPlanner databaser
Agency9 har ny lösning för ajourföring av 3D-stadsmodeller

Agency9 stöttar redan idag ett 40-tal kommuner i Sverige med lösningar för stadsbyggnad och GIS där enormt stora virtuella 3D-modeller strömmas på internet. Nu lanserar företaget en lösning för att strömma byggnader och annan geometri direkt från databaser i strukturer som CityGML (OGC standard), Svensk Geoprocess eller liknande. Kunder kan nu lagra byggnader på ett strukturerat sätt och själva, via CityPlanner, uppdatera byggnader som är nya eller förändrade.

Byggnader kan komma från byggherrar skapade som BIM eller som Sketchupmodeller från privatpersoner i samband med bygglov. En aktuell och i alla stunder uppdaterad stadsmodell kommer då att visas i realtid i webbläsaren. En bra lösning för den dynamiska och smarta staden i vårt hållbara samhälle.

Agency9 erbjuder flera driftsalternativ för databas i kombination med stadsplaneringsverktyget CityPlanner som finns i molnet. Kunden kan välja att koppla CityPlanner till sin egen databas eller köpa en databas som tjänst från Agency9. Kostnadseffektivt, snabbt och enkelt.

En lösning med dynamisk uppdatering av stadsmodeller i 3D, nära länkad med stadsplaneringsprocessen är en kärna i statliga branschinitiativ som Digitalt först och Smart Built Environment.

För kommuner och myndigheter med avtal i Geodatasamverkan kan denna nya lösning sättas upp med Agency9s nationella 3D-karta, baserad på Lantmäteriets kartdata.

Pressmeddelande från Agency9