Kvinna bland höstlöv
Ny version av Focus Detaljplan för effektiv digital planprocess

Inom en snar framtid kommer det behövas enhetliga formuleringar och gränssnitt för en digital planprocess vid utformning av nya detaljplaner. Målet är effektivare samhällsbyggnadsprocesser. Som ett sätt att nå dit lanserar Sokigo den nya versionen av Focus Detaljplan, med stöd för SIS-standard och Boverkets nyreviderade bestämmelsekatalog. 

Nya formuleringar och bestämmelser

För att göra det lättare för dig har Focus Detaljplan nu fullt stöd för SIS-standarden för planinformation och Boverkets bestämmelsekatalog som reviderades 1 mars 2017. I den reviderade katalogen finns många nya och fria formuleringar för bestämmelser.

Planinformation för alla

Med Focus Detaljplan 18.1 kan du exportera och importera till de kommunala databaserna Oracle och SQL Server, enligt SIS standard. Senare i år kommer du även ha officiella gränssnitt och vyer. Det innebär att du enkelt kommer kunna lagra planinformation i din kommunala databas och sprida den till andra system i din verksamhet.

Digitalisering av planer

Planerar du att digitalisera och tolka äldre planer? Den nya versionen av Focus Detaljplan innehåller stöd för det. Det finns även en direktlänk till Boverkets tolkningsguide. Du kan spara originalformuleringen digitalt tillsammans till den nya omformuleringen.