Nytt avtal för att minska driftstörningar på ledningsnäten

I det nya avtalet ska Geomatikk fortsätter att leverera tjänster inom ledningsanvisning till Skanova de närmaste fem åren. Med det nya avtalet satsar Geomatikk och Skanova på att minska problemen med driftstörningar på grund av grävskador.

Varje år drabbas tusentals företag och privatpersoner i Sverige av störningar på ledningsnäten för till exempel el, telefoni- eller internettrafik. Kostnaden för att laga avgrävda och skadade ledningar uppgår varje år till stora belopp för Skanova. Geomatikk har sedan 2012 arbetat med att markera var i marken ledningarna ligger i samband med grävarbeten och kommer fortsätta med detta under det nya avtalet.

– Vi är väldigt stolta över förtroendet vi har fått från Skanova. Samarbetet präglas av ett nära partnerskap där vi tillsammans strävar mot ett tydligt mål om att minska kostnaden för driftstörningar orsakade av grävskador samt att minska antalet drabbade slutkunder, säger Petter Holmberg, VD på Geomatikk.

I det nya avtalet ska Geomatikk och Skanova sträva efter att säkerställa störningsfria kommunikationstjänster för Skanovas kunder och friktionsfria markarbeten för övriga intressenter såsom markägare och gräventreprenörer.

– Samarbetet med Skanova motsvarar en omfattande del av vår verksamhet. Det nya avtalet ger oss stabil grund för att fortsätta växa i riktning mot att ha alla Sveriges nätägare anslutna till vår tjänst, säger Petter Holmberg.

Läs mer om avtalet