Alingsås satsar på digitalisering
Alingsås satsar på digitalisering för sina invånare

Den 29 oktober gick premiären av Blockingsås av stapeln i samband med att Alingsås arrangerade ”barnens ljuskväll”. Här fick unga kommuninvånare chansen att bygga sitt dröm-Alingsås i Minecraft. Det är en del i kommunens digitaliseringssatsning.

Projektet syftar till att engagera unga invånare i samhällsplanering och stadens utveckling. Man har använt sig av kommunala kartdata och översatt den till spelet Minecraft för att möta den yngre generationen invånare på en plattform som passar dem. Blockingsås kommer att vara tillgänglig under perioden 29 oktober-13 november.

– Med Blockingsås, som vi valt att kalla Alingsås tätort uppbyggd i Minecraft, hoppas vi att våra yngre kommuninvånare ska få upp ögonen och bli mer delaktiga i frågor som rör samhällsplanering och stadens utveckling, säger Ola Setterby, avdelningschef på samhällsbyggnadskontoret.

Vid samma tillfälle fick besökarna på ”barnens ljuskväll” möjlighet att ta del av en ny digital översiktsplan som visar på kommunens långsiktiga plan för mark- och vattenanvändning. Det digitala formatet ska verka för en tydligare översiktsplan där det blir lättare för invånarna att ta till sig informationen.

De två satsningarna är några i ett led mot kommunens digitaliseringssatsning för ett öppet och tillgängligt stadsbyggnadskontor.

Läs mer om projektet