Abou slås ihop med Sokigo
Addnode Group slår ihop Abou och Sokigo

Vid årsskiftet kommer Addnode Groups dotterbolag Abou ingå i det befintliga dotterbolaget Sokigo. Sokigos ambition är att ta en ledande roll som helhetsleverantör av programvaror för e-tjänster och invånarservice till svenska kommuner.

Sokigo bildades under 2016 när Addnode Group valde att slå ihop två dotterbolag Tekis och Cartesia, detta för att man ville få ett samlat grepp på erbjudanden mot kommunala marknaden.

Nu när man slår ihop Abou med Sokigo är förhoppningen att bolaget kommer att kunna erbjuda helhetslösningar inom programvaror för e-tjänster och självservice, via digitalt handläggarstöd till elektroniska långtidsarkiv.

Det nya Sokigo kommer att bestå av cirka 140 medarbetare och ledas av VD:n Pär Gillander. Det tidigare företagsnamnet Abou kommer att leva vidare och namnge den e-tjänsteplattform som används i mer än 60 kommuner i Sverige.

– Tidigare i år började vi med att ta ett samlat grepp på vårt erbjudande mot den kommunala marknaden genom samgåendet av Tekis och Cartesia. Nu när Abou blir en del av Sokigo skapar vi en marknadsledande position med en stark regional närvaro som främjar vårt kundnära innovationsarbete, säger Andreas Wikholm, affärsområdeschef för Addnode Groups affärsområde Process Management.