Per-Göran Carlsson, Eniac och Anne Wolgast, VA-utveckling är nöjda med samarbetet
VA-utveckling samarbetar med Eniac om GIS för kyrkogårdar

Eniac Data AB och VA-utveckling i Växjö AB har tecknat ett samarbetsavtal gällande GIS-programvaror för kyrkogårdskartor. Det innebär att Eniacs Aveny-program för kyrkogårdsadministration integreras med VA-utvecklings programvara myCarta och lanseras nu under namnet Aveny myCarta programserie.


– Vi bygger våra verksamhetssystem runt en egenutvecklad GIS-plattform som ger oss både en stabil grundplattform, men också stora möjligheter till specialanpassningar. Genom att ha full kontroll över grundteknologin kan vi snabbt anpassa oss till nya standarder och verksamhetsspecifika önskemål. Vår målsättning är att kunna leverera verksamhetssystem som kan samexistera med våra kunders övriga systemmiljöer. Det är spännande att arbeta med digitala GIS-system tillsammans med landets ledande aktör inom området kyrkogårdsadministration, säger VA-utvecklings vd Anne Wolgast.

Genom samarbetet kommer Eniacs nuvarande programprodukt Aveny Karta successivt att fasas ut och ersättas av en ny toppmodern webbaserad programvara vars ledord är enkelhet, aktualitet och tillgänglighet, och som är bättre anpassad till dagens tekniska driftplattformar.

– Vi har träffat ett avtal med en samarbetspartner vars företagskultur stämmer väl överens med vår egen. Vi kommer nu att arbeta med en partner som likt oss själva verkligen brinner för att utveckla funktionellt effektiv och välintegrerad programvara. Tillsammans värdesäkras våra kunders tidigare investeringar och ger en utmärkt grund att stå på inför framtiden, säger Eniacs vd Per-Göran Carlsson.