Team Sokigo och Symetri
Sokigo och Symetri i samverkan kring harmoniserade svenska geodata

Addnode Groups två dotterbolag, Sokigo och Symetri, har ingått ett samarbete för att aktivt driva arbetet kring enhetliga specifikationer för geodata. Genom samarbetet skapas maximal kundnytta för kommuner, statliga myndigheter och landsting. Arbetet bidrar även till ökade förutsättningar för en enhetlig distribution av öppen data.

Sokigo och Symetri kommer att inleda ett samarbete med syfte att säkerställa utveckling samt anpassning av produkter i enlighet med de riktlinjer som utarbetats av projektet Svensk geoprocess.

Svensk geoprocess är ett samverkansprojekt som drivits av Sveriges kommuner, SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) och Lantmäteriet med syfte att bidra till en enklare och effektivare myndighetsutövning för till exempel planarbete, fastighetsbildning och bygglovshantering, miljö- och krisarbete samt infrastrukturbyggande.

– Resultatet av samarbetet är att vi förstärker vårt kommunala erbjudande och får ännu slagkraftigare produkter, säger Martin Burrows, ansvarig för infrastrukturområdet på Symetri.

– Programvaruleverantörerna är en nyckelaktör för att svensk geoprocess ska fungera i praktiken. Vår gemensamma satsning innebär att vi tillsammans med våra kunder är med och leder den digitala utvecklingen och bidrar till ett effektivare samhälle, säger Monica Lindberg, tillförordnad affärsområdeschef på Sokigo.

Samarbetet inleddes i juni 2016 och är nu i full gång.

Om Sokigo och Symetri

Sokigo (tidigare Tekis och Cartesia) ingår i Addnode Groups affärsområde Process Management, som är en ledande systemleverantör till offentlig sektor i Sverige och Norge. Symetri (tidigare CadQ) ingår i Addnode Groups affärsområde Design Management som är en ledande leverantör i Norra Europa av IT-system för design och konstruktion.