mohammad Amin Henrik Uggla Kristianstads kommun
Kristianstads kommun har en ny karttjänst

Den 3 maj lanserade Kristianstads kommun en ny karta på webben. Kristianstadskartan har tagits fram för att göra det enkelt att hitta geografisk information om kommunen. Här finns intressepunkter, gällande detaljplaner, historiska kartor, fotokartor och höjdkartor bland annat. Det går också att se en plats utveckling över tid.

Den nya Kristianstadskartan är responsiv och anpassar sig efter användarens mobiltelefon, surfplatta eller dator.

– Vi vill göra det enkelt att hitta geografisk information om kommunen, säger Henrik Uggla, som arbetar med kommunens geografiska informationssystem.

I webbkartan är det lätt att hitta information om kommunen. Skolor, vård- och omsorgsboenden och idrottshallar finns markerade, liksom parkeringar, lediga tomter och gällande detaljplaner. Kartan är klickbar för den som själv vill söka sig vidare och hitta mera detaljerad information. Det finns också möjlighet att välja bland historiska kartor, fotokartor och höjdkartor.

Den nya kartan har många praktiska funktioner inbyggda.

– Genom att klicka direkt i kartan får man till exempel information om markhöjden, förklarar GIS-utvecklaren Mohammad Amin. Det går också att kombinera och jämföra flera kartor för att se utvecklingen på en plats över tid.

Till Kristianstads kommuns kartportal