Karlstadskartan karttjänst
Nya Karlstadskartan visar stadens utveckling

Karlstads kommun lanserar den nya Karlstadskartan, en webbkarta med allt från byggprojekt till vandringsleder. I kartan finns också en ny funktion som gör att man kan se Karlstads utveckling från 1865 fram till idag.

Genom en tidslinje kan man se den ständigt pågående utvecklingen av staden som till exempel den stora stadsexpansionen på 1960- och 70-talet.

– Man kan göra en resa genom Karlstads framväxt. Bara fantasin sätter stopp, oavsett om man forskar om sekelskifteshus eller bara är lite nyfiken, säger Terese Myrin, stadsbyggnadsantikvarie.

Karlstadskartan rymmer också en mängd annan information som detaljplaner, sevärdheter, översvämningskartor och vandringsleder. Den nya kartan är anpassad för mobiltelefoner och användaren kan se vad som finns att göra eller få lite historik kring ett område, där hen befinner sig.

– Vi ville få ut så mycket information som möjligt och den nya Karlstadskartan är mycket mer användarvänlig än tidigare, säger Tonny Andersson som varit med och utvecklat kartan.

Kolla in kartan på karlstad.se/kartor.