Cartesia tar över ChartIKS i Lycksele

Cartesia tar över ChartIKS i Lycksele och förstärker därmed främst med erfarenhet inom geografiska informationssystem. Förutom personal och ett webbverktyg för geografisk och statistisk analys, GeografIKS, följer viktiga partners och projektkunder, som exempelvis Länsstyrelsen i Västerbotten, med i förvärvet.

cartesia-chartiks

– Cartesia och ChartIKS har på senare tid haft ett gott samarbete genom gemensamma kunder, GIS-utveckling och produktleveranser. Därför ser vi detta som en naturlig utveckling och ett led i att fortsätta utveckla Cartesia som ledande leverantör inom Geografisk IT, säger Lars Österberg, vd för Cartesia.

Lyckseleföretaget ChartIKS har kunder främst inom offentlig sektor och akademi, men också inom transport- och logistiknäringen. De flesta kunder och projekt finns i Sverige, Finland och Åland.

– Jag ser detta som en bra utveckling för oss som personer och för företagets nästa steg i evolutionen. Vi är stolta över att förstärka och bli en del av ett ledande GIS-företag som Cartesia. Jag är övertygad om att vi på ett bättre sätt kan utveckla både nuvarande och nya kunder i framtiden, säger Jonas Bäckström, vd för ChartIKS.