Helsingborg lanseras i Minecraft-miljö

Den 30 mars lanserades de centrala delarna av Helsingborg i Minecraft-miljö. Utvecklingen av Helsingborg i Minecraft är en del av projektet Platsen Helsingborg som handlar om att ta fram om en ny stadsgemensam plattform för geografisk information i staden.

minecraft-radhuset-helsingborg-470

Stadsbyggnadsförvaltningen genomför nu Platsen Helsingborg, ett omfattande projekt som handlar om att ta fram en ny stadsgemensam plattform för geografisk information i Helsingborgs stad. Genom projektet finns ny teknik på plats som gör det möjligt att till exempel utveckla Helsingborg i Minecraft-miljö med relativt enkla medel.

– I Platsen Helsingborg går det att bygga vår stadsmiljö i 3D och då vill vi även passa på och göra den tillgänglig även för yngre användare som kanske inte använder sig så mycket av geografisk information än, säger Björn Lahti, projektledare för Platsen Helsingborg.

Stadsbyggnadskontoret vill ha in synpunkter från potentiella användare för att kunna utveckla miljön. Till lanseringen av de centrala delarna av staden hade de därför bjudit in barn och ungdomar till att testa på. Snart kommer hela kommunen att finnas tillgänglig i Minecraft.

– Vi ser spännande möjligheter i att använda Helsingborg i Minecraft-miljö, till exempel i pedagogiskt sammanhang, och vet att Ättekullaskolan har redan använt Minecraft i sin undervisning. Vi hoppas att fler skolor i Helsingborg kommer att haka på så småningom, säger Björn Lahti.

Läs mer om modellen.