Ulrika K Jansson blir kommundirektör i Enköping.
Ulrika K Jansson blir kommundirektör i Enköping

Geoforum Sveriges nya styrelseledamot Ulrika K Jansson är idag programdirektör för samhällsbyggnad och förvaltningschef för stadsbyggnad i Örebro kommun. Nu har hon fått ett nytt jobb; i augusti kliver hon in i rollen som kommundirektör i Enköpings kommun.

Kommunstyrelsen i Enköpings kommun utsåg Ulrika K Jansson till ny kommundirektör den 19 maj.

– Det här känns väldigt bra. Enköping ligger mitt i en spännande region och är inne i ett expansivt skede med flera spännande projekt, som nytt gymnasium, familjebad och Årets stadskärna. Jag ser fram mot att få vara med och bidra till ett växande Enköping och ta nästa steg i kommunens utveckling, säger Ulrika K Jansson i ett pressmeddelande.

– Ulrika har en gedigen erfarenhet och stor vana av att leda kommunal verksamhet och har haft flera tunga roller inom samhällsbyggnadsområdet. Hon är van att arbeta strategiskt och övergripande i en politiskt styrd organisation. Hon passar bra in i den profil som vi eftersökt, säger Ingvar Smedlund, kommunstyrelsens ordförande.

I sin nuvarande roll som programdirektör i Örebro kommun har Ulrika K Jansson strategiskt ansvar för hela samhällsbyggnadsområdet. Där ingår stadsbyggnad, tekniska förvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen samt miljökontoret. Som förvaltningschef för stadsbyggnad är hon högst ansvarig för kommunens fysiska planering. Tidigare har hon jobbat som planarkitekt, planchef och verksamhetschef i Örebro, Västerås och Arboga.

Ulrika K Jansson efterträder Peter Lund som sa upp sig under 2019. Christin Tjärnheden har varit tillförordnad kommundirektör sedan dess. Den 24 augusti startar Ulrika sitt nya uppdrag i Enköping.

Geoforum Sverige säger stort grattis till Ulrika och till Enköpings kommun för en riktigt bra rekrytering!

Läs mer på enkoping.se

Branschkalender

nyhetsbrev platta kaffekopp

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo