Lars Strömberg, Samhällsbyggarnas nya vd
Ny vd för föreningen Samhällsbyggarna

Cykelprofilen Lars Strömgren blir ny vd i Samhällsbyggarna. Han kommer närmast från Cykelfrämjandet och har en bred bakgrund inom samhällsplanering, management consulting, ekonomi och pr. Samhällsbyggarna står inför ett viktigt förändringsarbete där Lars kompetens, erfarenheter och nätverk passar in väl, enligt Samhällsbyggarnas styrelseordförande.

Samhällsbyggarnas nya vd blir Lars Strömgren, som kommer närmast från Cykelfrämjandet där han har varit ordförande sedan 2014. Han är också vice ordförande i European Cyclists’ Federation som samlar organisationer i ett 40-tal länder med sammanlagt mer än 50 000 medlemmar.

– Samhällsbyggarna är en samlande kraft för kunskap och kreativitet som kan spela en avgörande roll när vi skapar framtidens städer och samhällen. Och de här frågorna är särskilt viktiga nu i coronakrisens kölvatten och när vi måste ompröva mycket av det vi gjort hittills. Föreningens medlemmar kan ge svar på många av dessa frågor, säger Lars Strömgren, tillträdande vd för Samhällsbyggarna.

Lars Strömgren har en bred bakgrund och kompetens inom samhällsplanering, management consulting, ekonomi och pr för bland andra Ramboll och United Minds. Han har en rad uppdrag nationellt och internationellt och ett brett kontaktnät inom samhällsbyggnadsområdet. Han medverkar ofta i medier och branschforum och är en flitigt anlitad föreläsare både i Sverige och runt om i världen.

2015 tilldelades han Samhällsbyggarnas prestigefulla Clarence Morberg-pris, som årligen tilldelas en person som fungerat som förebild för yngre kollegor i Samhällsbyggnadsbranschen. 2016 erhöll han Stora kommunikationspriset – en av svenska kommunikations- och reklambranschens finaste utmärkelser – och fick då titeln Årets kommunikatör.

– Lars Strömgren kan med sin kapacitet, erfarenheter och kontaktnät ta en ledande roll i det viktiga förändringsarbete som Samhällsbyggarna står inför, säger Dag Björklund, ordförande för Samhällsbyggarna.

– Vi arbetar för att samla och ta tillvara professionens breda kompetens och intresse för samhällsbyggnadsfrågor och därifrån medverka till en god samhällsutveckling och en professionell utveckling för var och en av våra medlemmar, fortsätter Dag Björklund.

Lars Strömgren tillträder som vd i Samhällsbyggarna 1 augusti 2020. Han efterträder då Sara Haasmark som gått vidare till en tjänst som hållbarhetsansvarig på Ica Fastigheter.

Geoforum Sverige säger grattis till vår systerförening Samhällsbyggarna och till Lars Strömberg!

nyhetsbrev platta kaffekopp

lediga jobb, medarbetare vid dator

bli medlem händer med pusselbitar

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo