Christina Skogster Stange, ny vd för Swecos verksamhet inom IT för samhällsutveckling
Hon blir ny vd för IT för samhällsutveckling på Sweco

Christina Skogster Stange blir ny vd för Sweco Sveriges verksamhet inom IT för samhällsutveckling. Hon har över 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom både IT- och konsultbranschen, bland annat som vd, general manager och försäljningsdirektör.

Den 11 maj börjar Christina Skogster Stange sin tjänst som vd för IT för samhällsutveckling inom Sweco, med cirka 240 medarbetare i ryggen. Hon blir också en del av Sweco Sveriges ledningsgrupp.

– Christinas erfarenhet av att leda och utveckla stora organisationer ger rätt förutsättningar för att vidareutveckla vår verksamhet inom IT för samhällsutveckling. Våra samhällen och städer är mitt inne i en stor digital omställning där de behöver bli smartare för att klara sin samhällsfunktion och nå klimatmålen. Sweco har en stor roll att spela och Christinas viktigaste uppgift blir att fortsätta vår tillväxtresa och driva på den digitala omställningen, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Det känns otroligt roligt och spännande att få förtroendet att vara med och driva Swecos fortsatta digitala resa. Jag ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta medarbetare inom Sweco, och våra befintliga och nya kunder, få vara med och bidra till utvecklingen av smarta och hållbara samhällen och städer, säger Christina Skogster Stange, tillträdande vd.

Christina kommer senast från rollen som vd på Jeeves Information Systems, som är en helhetsleverantör av affärssystemslösningar för medelstora företag.