Håkan Danielsson
Ny vd för WSP Sverige

Håkan Danielsson som varit inom WSP Sveriges ledning i sex år utses nu till ny vd. Han tar över efter Magnus Meyer som, med rollen som vd även för WSP Europe, haft fokus på verksamhetsutveckling och tillväxt. 

På bara fem år har WSP gått från 2500 medarbetare till 4300 i Sverige. Under denna tid har tidigare vd Magnus Meyer fokuserat på verksamhetsutveckling och tillväxt i och med rollen som vd även för WSP Europe. WSP har därför valt att utse Håkan Danielsson till ny vd för WSP i Sverige.

– Jag är mycket glad att Håkan accepterat rollen som vd för WSP Sverige som är ett viktigt nav i vår nordiska verksamhet. Håkan har under sin tid på WSP spelat en betydelsefull roll i vår tillväxt och utveckling och har med framgång drivit två av våra större affärsområden. Jag är övertygad om att han är rätt i rollen att fortsätta utveckla WSP med sitt naturliga driv, närvarande ledarskap och med djup förankring i branschen, säger Magnus Meyer som nu ökar sitt fokus på verksamhetsutveckling och strategisk tillväxt.

– Jag ser verkligen fram emot detta och siktet är inställt på förstaplatsen. Vi är det enda svenska teknikkonsultbolag som är globala på riktigt och den styrkan ska vi ta vara på. Samtidigt behöver vi ta oss ännu närmre de svenska kunderna. Vi kan tekniken, vi har kunskap från världens alla hörn och vi ligger i framkant på hållbarhetsområdet. Med det i ryggen ska vi fortsätta ligga nära kunderna och skaffa oss ännu mer förståelse för deras och samhällets utmaningar. Det är så vi framtidssäkrar världen, säger Håkan Danielsson.

Håkan Danielsson tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2020.

Läs hela pressmeddelandet på WSP Sveriges webbplats