Stefan Bergmark
Ny vd på IT för samhällsutveckling inom Sweco

Stefan Bergmark tar över rollen som vd för Swecos verksamhet inom IT för samhällsutveckling. Han blir en del av Sweco Sveriges ledningsgrupp och efterträder Maria Gårdlund som lämnar Sweco.

Stefan Bergmark har tidigare bland annat haft ledande roller som vd, CIO och affärsområdesansvarig inom olika branscher. Bland annat från IT- och konsultsektorn där han skapat sig djup förståelse för digitalisering. 

– Stefans kompetens och tidigare erfarenhet ger rätt förutsättningar för att vidareutveckla vår verksamhet inom IT för samhällsutveckling. Samhället står inför en stor digital omställning där våra städer och samhällen behöver bli ännu smartare för att klara sin samhällsfunktion och nå klimatmålen. Här har Sweco en stor roll att spela och Stefans förståelse för våra kunder, affärssinne och ledaregenskaper är helt rätt för att fortsätta utvecklingen av vår verksamhet och driva på denna omställning, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Det känns oerhört spännande att få förtroendet att vara med och driva Swecos fortsatta digitala resa och att få bidra i utvecklingen av smarta samhällen och städer. Jag ser fram emot att få göra det tillsammans med alla kompetenta medarbetare inom Sweco och både befintliga och nya kunder, säger Stefan Bergmark, tillträdande vd på Swecos verksamhet inom IT för samhällsutveckling.

Maria Gårdlund har haft ledande positioner för olika verksamheter inom Sweco sedan 2008 och lämnar nu företaget.

– Maria har spelat en viktig roll i Swecos utveckling i Sverige och är en mycket uppskattade ledare och kollega. Nu när Maria har valt att lämna vill jag tacka för hennes insatser och samtidigt önska henne allt gott framåt, avslutar Ann-Louise Lökholm Klasson.

Stefan tillträder sin nya roll den 11 november 2019.

Läs mer på Swecos webbplats