Krister Arnaryd ny vd på Scior
Ny vd på Scior

Krister Arnaryd blir ny vd för Scior Geomanagement AB. Målet är att fortsätta utveckla Sciors erbjudande inom geografisk informationsteknik för samhällshällsbyggande.

– Det känns väldigt roligt och spännande att tillträda tjänsten som vd på Scior Geomanagement. Scior är känt för sina mycket kompetenta konsulter. Jag tror att ett modernt ledarskap tillsammans med min branscherfarenhet kommer att kunna bidra till att behålla det som kännetecknar Scior idag men också utveckla företaget till nya nivåer, säger Krister Arnaryd.

Krister kommer närmast från jobbet som vd på Leica Geosystems AB och Svensk Byggnadsgeodesi AB. Krister, som är utbildad mätningsingenjör, har lång och bred erfarenhet från mätbranschen, bland annat som mätchef i ett antal stora projekt och som ledare i tillväxtbolag.

Krister efterträder Fredrik Landqvist som har varit Sciors vd sedan 2008. Fredrik vill fokusera på teknikutveckling istället.

– Efter tio år som vd känns det bra att lämna över rodret till Krister. Under Kristers ledarskap kommer vi att fortsätta utveckla Scior och stärka vår position som ett av landets ledande företag inom mätteknik. För mig känns det också inspirerande att tillsammans med mina konsultkollegor helhjärtat få ägna mig åt teknik och utveckling i våra uppdrag, säger Fredrik Landqvist, tidigare vd på Scior.

Krister tillträder sin nya tjänst första januari 2019. Fredrik kommer att från årsskiftet arbeta som senior konsult i uppdrag och med affärsutveckling för hela företaget.