Åsa Bergman vd och koncernchef Sweco
Swecos vd är svenskt näringslivs mäktigaste kvinna 2019

Veckans Affärer utser varje år svenskt näringslivs 125 mäktigaste kvinnor. Högst upp på årets lista finns Åsa Bergman, vd och koncernchef för Sweco. Geoforum Sverige säger förstås stort grattis!

”Hon styr över 15 000 medarbetare i 70 länder i Europas ledande företag i branschen. Med fokus på urbanisering, digitalisering, globalisering och ökad miljömedvetenhet är det hon som leder arbetet med att skapa framtidens samhälle”. Det är juryns motivering till att utse Åsa Bergman till näringslivets mäktigaste kvinna.

– Jag känner mig stolt och hedrad över utmärkelsen. Jag ser det också som en utmärkelse för Sweco och för det vi står för som företag. Att vi är ett modernt och jämställt företag och det faktum att vi är med och planerar framtidens hållbara städer och samhällen i hela Europa, säger Åsa Bergman.

Utöver Näringslivets mäktigaste kvinna utser Veckans Affärer även mäktigaste styrelseproffsen, börs-vd:arna, entreprenörerna, direktörerna, investerarna, samhällsförändrarna och techprofilerna.