GIS-stipendium 2016
Vinnare av GIS-stipendium 2016

Vinnare av 2016 års GIS-stipendium, i Stefan Stenlunds minne, har utsetts. Resestipendierna gick i år till Andreas Krantz, Johan Johansson och Petter Lämås på Umeå kommun för deras arbete med interaktiv 3D-teknik samt Per Fahlén, Alnö, för uppbyggnad av GIS som används nationellt och internationellt.

Bakom GIS-resestipendiet, som delas ut i Stefan Stenlunds minne, står Lantmäteriet, Esri Sverige, Metria och NorrGIS.

Andreas Krantz, Johan Johansson och Petter Lämås, samtliga från Umeå kommun, får stipendiet för sitt arbete med interaktiv 3D-teknik för att utveckla Umeå kommuns medborgardialog vid stadsutveckling och miljöarbete.

Stipendiet ska användas till deltagande på 3D/GIS-konferens i Aten, Grekland, den 20-21 oktober 2016. Beloppet är totalt på 33 000 kr.

Per Fahlén, Alnö, tilldelas stipendiet för sitt arbete med att bygga upp ett antal GIS och GIS-plattformar som används nationellt och internationellt av olika organisationer. Genom att de lösningar som tagits fram ofta delas genom öppen källkod bidrar Per också till att göra lösningarna tillgängliga för alla.

Stipendiet ska användas till deltagande på Foss4G-konferensen i Bonn, Tyskland, den 24-26 augusti 2016. Beloppet är totalt på 22 000 kr.

I detta dokument hittar du mer information om stipendiet och tidigare vinnare:

pdfResestipendium GIS 2016